Julkaistu 

Pedot piirittävät Pikkukiliä

Pikkukilin emäntä Mirva Wickstrand ei voi vielä siirtää lampaita ulkotarhaan lumitilanteen takia. Harri Ronkainen Pikkukilin emäntä Mirva Wickstrand ei voi vielä siirtää lampaita ulkotarhaan lumitilanteen takia.

Elämyspiha Pikkukili on petojen puristuksessa.
- Karhuja on ollut paljon, kertoo Pikkukilin isäntä Jarmo Leinonen.
Leinonen haki ja sai Suomen riistakeskukselta poikkeusluvan yhden karhun tappamiseksi kotieläintilalle aiheutuvan erityisen merkittävän vahinkoriskin ehkäisemiseksi. Karhu kaatui poikkeusluvan turvin viime viikon torstaina, mutta se oli vain yksi pihapiirissä vierailevista karhuista.
- Jälkiä on havaittu puolen kilometrin säteellä. Eivät ne ole kovin pitkälle lähteneet, Leinonen sanoo.
Leinosen mukaan hän joutuu todennäköisesti hakemaan uutta poikkeuslupaa karhun tappamiseksi kotieläintilalle aiheutuvien erityisen merkittävien vahinkojen estämiseksi. Hänellä on jo päivämääriä varten valmis poikkeuslupahakemus täytettynä.
Sitä mukaa, kun lumet sulavat, Pikkukilin eläimiä aletaan siirtää ulkotarhoihin, jolloin samalla riski eläinvahinkoihin kasvaa. Suurpetotilanne uhkaa kärjistyä Pikkukilissä, muualla Lieksassa ja koko maakunnassa entisestään karhu- ja susikantojen voimistumisen takia.
(Harri Ronkainen)

Lisää Lieksan Lehdessä 11.5.
 

 

 

 

Kommentoi