Julkaistu    |  Päivitetty 

Piispalta kehuja Lieksan kaupungin johdolle

Jari Jolkkonen (vas.) nautti Lieksan evankelis-luterilaisen seurakunnan tarjoamasta lounaasta muun muassa Kyösti Tuhkalaisen ja Pirjo Myyryn kanssa. Marja Mölsä Jari Jolkkonen (vas.) nautti Lieksan evankelis-luterilaisen seurakunnan tarjoamasta lounaasta muun muassa Kyösti Tuhkalaisen ja Pirjo Myyryn kanssa.

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen kiitti ja kehui Lieksan kaupungin johdon tapaa suhtautua Helsingin Sanomien helmikuussa julkaisemaan juttuun riutuvasta idästä. Jutun julkaisun jälkeen Lieksa lähetti julkisuuteen tiedotteen, jossa kiitti saamastaan osin kielteisestäkin julkisuudesta ja sanaili taitavasti sen, kuinka riutuva itä kuitenkin kukoistaa monin eri tavoin.

- Juuri näin pitää kirjoittaa. Ei ruveta itkemään eikä loukkaannuta, vaan tuodaan asia esille pieni ironia ja pilke silmäkulmassa, Jolkkonen sanoi Lieksan evankelis-luterilaisen tänään järjestämällä kunta- ja yritysvaikuttajalounaalla.

Jolkkonen uumoili, että mikäli jutun kirjoittaja on saanut ja lukenut Lieksan palautteen, on hänellä todennäköisesti posket kuumottaneet.

Tilaisuuden yhteydessä Jari Jolkkonen välitti kirkon terveiset yrittäjille. Hän muistutti, että pääosa uusista työpaikoista syntyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

- Uusien työpaikkojen luominen on välillistä diakoniaa. Jos ei ole työpaikkoja, syntyy köyhyyttä ja syrjäytyneisyyttä. Ihminen tarvitsee leipäpuuta.

(Marja Mölsä)

Lisää piispan Lieksan-vierailusta tiistain 16.5. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi