Julkaistu 

Lastensuojeluyksikkö Liekki uusiin tiloihin

Ilkka Tuovinen, Eija Tikkanen ja Mia Huhtala sekä muut Liekin ohjaajat pääsevät aloittamaan työt uusissa tiloissa kesäkuun aikana. Kati Honkanen Ilkka Tuovinen, Eija Tikkanen ja Mia Huhtala sekä muut Liekin ohjaajat pääsevät aloittamaan työt uusissa tiloissa kesäkuun aikana.

Lastensuojeluyksikkö Liekin uuden, Lamminkyläntie 3:ssa sijaitsevan toimitilan remontti on valmis. Valpas Ratkaisut Oy:n toimitusjohtajan Petri Pehkosen mukaan uusien tilojen saamiseksi harkittiin erilaisia ratkaisuja, kokonaan uuden rakennuksen rakentamistakin.

- Onneksi löydettiin olemassa oleva paikka, jossa oli sopiva pohjapiirustus. Todettiin, että tästä saadaan pienellä pintaremontilla toimiva tila Liekille.

7-paikkainen lastensuojeluyksikkö Liekki on osa Lieksan kristillisen opiston tytäryhtiön Valpas Ratkaisut Oy:n lapsiperhepalveluita. Tähän asti se on toiminut Kylänlahdessa kristillisen opiston yhteydessä. Liekin lapset ja nuoret pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin kesäkuun aikana. 

Liekin johtaja Tero Räty iloitsee, että lapsille ja nuorille saadaan nyt uudet ja ajanmukaiset tilat.

- Nyt meillä on paremmat mahdollisuudet sijoittaa yhä haastavammissa tilanteissa olevia lapsia ja nuoria. Siitä huolimatta täällä toteutuu kodinomaisuus, joka on meidän ylin arvo.

Aikaisemmin Lieksan kaupungin omistuksessa olleessa Lamminkyläntie 3:n kiinteistössä on toiminut muun muassa ryhmäperhepäiväkoti sekä asumis- ja päivätoimintaa psykiatrisille potilaille tarjonnut kuntoutuskoti.

(Kati Honkanen)

Aiheesta lisää lauantain 20.5. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi