Julkaistu    |  Päivitetty 

Liikuntahallin rakentaminen viivästyy edelleen

Arto Sihvonen uskoo, että viivästyksestä huolimatta liikuntahalli rakennetaan Urheilupuistoon uimahallin välittömään läheistyyteen. Martti Heikkinen Arto Sihvonen uskoo, että viivästyksestä huolimatta liikuntahalli rakennetaan Urheilupuistoon uimahallin välittömään läheistyyteen.

Urheilupuistoon rakenteilla olevan liikuntahallin rakentaminen viivästyy edelleen. Hallin rakenne- ja tekniikkasuunnittelun edetessä on selvinnyt, että hankkeen kustannusarvio nousee usean eri tekijän vaikutuksesta alkuperäisestä 3,5 miljoonasta eurosta noin 4,5 miljoonaan euroon.

– Miljoona euroa on todella paljon rahaa, ehdottomasti. Liikuntahallin kustannusarvion nousu muuttaa kaupungille tulevia nettokustannuksia. Tämän vuoksi asia vaatii kaupunginhallitukselta ja –valtuustolta uuden käsittelyn, kertoo Lieksan kaupungin hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen.

Kaupunki on käynyt kustannusarvion muuttumisesta neuvotteluja liikuntahallin rakennuttajan, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) kanssa.

– Olemme käyneet rakentamishankkeen kaikkia yksityiskohtia kaikessa rauhassa ja huolellisesti läpi. Asian valmisteleminen etenee niin, että uusittu suunnitelma liikuntahallin rakentamisesta on käsittelyssä ensin kaupunginhallituksessa 21. elokuuta ja kaupunginvaltuustossa 28. elokuuta, Sihvonen selvittää.

Aikaisemmin arvioitiin, että noin 2 500 neliön kokoinen liikuntahalli valmistuisi Lieksaan joko kevään tai kesän 2018 aikana. Tällä hetkellä on siis vielä epävarmaa, milloin rakennustyöt käynnistyvät. Sihvonen uskoo, että suunnitelma liikuntahallin rakentamisesta Lieksaan etenee kustannusarvion noususta huolimatta.

– Tahtotila sen rakentamiseen on edelleen vahva niin kaupungin kuin PKO:n puoleltakin.

(Martti Heikkinen)

Lisää aiheesta lauantaina 5.8. ilmestyvässä Lieksan Lehdessä.

Kommentoi