Julkaistu    |  Päivitetty 

Ammattiopisto Lieksan lukuvuosi käyntiin

Pirjo Mattsson (vas.) ja Janika Aho aloittavat lähihoitajaopinnot Lieksassa. Kirsi Vänskä opasti uusia opiskelijoita infotilaisuudessa maanantaiaamuna. Martti Heikkinen Pirjo Mattsson (vas.) ja Janika Aho aloittavat lähihoitajaopinnot Lieksassa. Kirsi Vänskä opasti uusia opiskelijoita infotilaisuudessa maanantaiaamuna.

Pohjois-Karjalan ammattiopisto Lieksan lukuvuosi käynnistyi tänään. Opiskeluiden aloittaminen toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa porrastetusti.

- Maanantaina opiskelun aloittavat uudet, ensimmäisen vuoden opiskelijat. Heitä on kirjoilla noin 90. Toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat aloittavat lukuvuoden torstaina. Opiskelijoiden kokonaisvahvuus on tämän hetkisen tiedon mukaan 293 opiskelijaa, kertoo Pohjois-Karjalan ammattiopisto Lieksan koulutuspäällikkö ja opinto-ohjaaja Kirsi Vänskä.

Oppilasmäärä voi Vänskän mukaan vielä kasvaa, sillä joillekin aloille on muutamia aloituspaikkoja edelleen vapaana.

-Yksittäisiä paikkoja on ainakin hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkintoon ja liiketalouden perustutkintoon. Prosessiteollisuuden perustutkintoon tähtäävä linja on täynnä. Vapaita koulutuspaikkoja voi kysellä suoraan oppilaitoksesta tai netin kautta. Lisäksi jatkuva haku avautuu jälleen 14.8. Opiskelemaan voi tulla kesken lukuvuodenkin, Vänskä vinkkaa.

Aikuisopiskelijoiden osuus on Vänskän mukaan suurempi kuin viime keväänä peruskoulunsa päättäneiden nuorten. Lieksalaisten lisäksi uusia opiskelijoita on useilta eri paikkakunnilta ja ulkomailta saakka.

- Pääsääntöisesti maakunnasta, mutta myös muualta Suomesta. Ulkomaalaisille opiskelijoille pidettiin keväällä ensimmäiset ja viime viikolla toiset kielitestit. Ne ovat varsin tiukat, eivätkä kaikki halukkaat läpäisseet testiä. Ulkomaalaisia opiskelijoita on muun muassa Venäjältä, Thaimaasta ja Somaliasta, Vänskä luettelee.

(Martti Heikkinen)

Lisää aiheesta tiistaina 8.8. ilmestyvässä Lieksan Lehdessä.

Kommentoi