Julkaistu 

Hilippa on odotettu vieras kylillä

Hattuvaarassa Pentujärventien pysäkillä asioinut Heta Turunen vaihtoi kuulumisia kirjastoautonkuljettaja Rauno "Rauski" Tolvasen kanssa. Martti Heikkinen Hattuvaarassa Pentujärventien pysäkillä asioinut Heta Turunen vaihtoi kuulumisia kirjastoautonkuljettaja Rauno "Rauski" Tolvasen kanssa.

Lieksan kaupunginkirjaston ferrarinpunainen kirjastoauto Hilippa on odotettu vieras Lieksan sivukylillä. Hilippa ilmaantuu pysäkeilleen kahden viikoin välein.

- Joka toinen torstai tulee pistäydyttyä tuolta kotoa kilometrin päästä. Samalla tulee tehtyä pieni kävelylenkki ja haettua laatikolta postit. Ihan hyvä Hilippa. Saisi kulkea useamminkin, mutta hyvä näinkin. Pääasia, että kulkee, iloitsee Hattuvaarassa asuva Heta Turunen.

Kirjastoauto koetaan hattuvaaralaisten keskuudessa tärkeäksi ja tarpeelliseksi palveluksi.

- Tämä on ainoa palvelu, joka vielä pelittää Hattuvaaran kylällä. Ei ole enää kauppaa, ei postia tai mitään muutakaan. Hilippa on kokoaan arvokkaampi. Ei tarvitse lähteä keskustaan asti asioimaan, ylistää puolestaan Ismo Honkanen.

Pohjois-Karjalassa toimivan Vaara-kirjastojen alueella liikennöi yhteensä seitsemän kirjastoautoa. Hilippa palvelee koko Lieksan aluetta Kolia myöten. Pysäkkejä on noin 140 ja niiden määriä ja reittejä tarkistetaan säännöllisesti.

- Lieksa on laaja kaupunki ja sivukirjastojen lakkauttamisten jälkeen kirjastoauton merkitys on kasvanut entisestään. Lainoja autossa tehdään vuosittain 47 000. Kirjastopalveluiden lisäksi Hilippa toimii syksyisin ja keväisin nuorisobussina. Kevään kuntavaaleissa se oli ennakkoäänestyspaikkanakin. Hilipalla on iso sosiaalinen merkitys. Käyttäjät turvaavat pysäkkien säilymisen teiden varrella, sanoo kirjastotoimenjohtaja Lea Tserni-Puittinen.

(Martti Heikkinen)

Lisää aiheesta torstaina 10.8. ilmestyvässä Lieksan Lehdessä.

Kommentoi