Julkaistu    |  Päivitetty 

Lieksassa aloittaa 79 ekaluokkalaista

Veeti Savolaisen koulumatka taittuu aluksi autokyydillä, sitten aletaan opetella polkupyörällä kulkemista. Kati Honkanen Veeti Savolaisen koulumatka taittuu aluksi autokyydillä, sitten aletaan opetella polkupyörällä kulkemista.

Tulevana tiistaina 79 lieksalaislasta aloittaa ensimmäisen luokan. Yksi heistä on Rantalan kouluun menevä Veeti Savolainen.

- Jännittää, tuleva ekaluokkalainen toteaa.

Kouluelämä on ehtinyt tulla jo jonkin verran tutuksi esikoulussa. Miten paljon ekaluokalla oleminen eroaa eskarista, sitä Veeti ei osaa vielä tarkkaan sanoa.

- Ainakin saa ottaa ruokailussa itse ruokaa, hän tietää.

Koulumatkaa Timitrassa asuvalle Veetille kertyy hieman alle kaksi kilometriä. Ensimmäisenä päivänä matka taittuu äidin, Hanna Schadewitzin kyydillä.

- Ruvetaan sitten opettelemaan polkupyörällä kulkemista, Schadewitz kertoo.

Veeti arvelee, että ekaluokalla opetellaan lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan, eikä siellä leikitä niin paljon kuin eskarissa. Hän uskoo myös, että läksyjä saattaa tulla enemmän. Ekaluokalle on tulossa monta Veetille tuttua kaveria. Tukena ja turvana on myös viidennelle luokalle menevä Alisa-sisko.

- Voin mennä sitten polkupyörällä kouluun Alisan kanssa, Veeti suunnittelee.

Rantalan kouluun ensimmäiselle luokalle tulee kaikkiaan 28 oppilasta. Keskuskoulun alakoulussa aloittaa 30, Kolin koulussa kymmenen, Jamalin koulussa seitsemän ja Vuoniskylien koulussa neljä ekaluokkalaista.

(Kati Honkanen)

Lisää aiheesta lauantaina 12.8. ilmestyvässä Lieksan Lehdessä.

Kommentoi