Julkaistu 

Toimintakeskuksesta Merilänhovi

Palveluvastaava Elina Arola (kesk.) esitteli Merilänhovin tiloja Ritva Hakkaraiselle (oik.), Seija Kataiselle ja Rainer Hakkaraiselle viime perjantaina. Martti Heikkinen Palveluvastaava Elina Arola (kesk.) esitteli Merilänhovin tiloja Ritva Hakkaraiselle (oik.), Seija Kataiselle ja Rainer Hakkaraiselle viime perjantaina.

Merilän entinen koulu on nyt Toimintakeskus Merilänhovi. Sen avointen ovien päivää vietettiin viime perjantaina, jolloin kaikilla halukkailla oli mahdollisuus tutustua ilmeensä uusineeseen kiinteistöön.

- Hyvä, että tyhjillään olleelle kiinteistölle saatiin uutta käyttöä. Entiset koulutilat on tehty todella kivannäköisiksi vanhaa säilyttäen, kehui Seija Katainen vieraillessaan entisessä luokkahuoneessa, joka oli muutettu Jälki-istunto-nimiseksi kabinetiksi.

Entinen koulurakennus oli Kataiselle entuudestaan tuttu.

-Molemmat poikani kävivät täällä ala-astetta 1980-luvulla. Jo senkin takia oli mielenkiintoista päästä katsomaan miltä täällä nyt näyttää.

Toimintakeskus Merilänhovi on osa Humaniores Oy:n ylläpitämää Topinka-yhteisöä, johon kuuluvat toimintakeskuksen lisäksi Kylänlahdessa toimivat Perhekoti Topinka, Palvelukoti Venny, Majatalo Veikeä Vuohi ja kesäkahvila Lystikäs Lammas.

Humaniores Oy:n toimitusjohtaja Ari Marjeta arvioi, että avointen ovien päivä houkutteli Merilään reilut 300 kävijää.

-Todella mukavasti oli kävijöitä. Monilla kävijöistä oli valtavan paljon muistoja Merilän koulusta. Uusitut tilat kiinnostavat ihmisiä. Erityisesti tuetun palveluasumisen asunnot herättivät kävijöissä mielenkiintoa. Saimme myönteistä palautetta myös tilausravintolasta, kabineteista ja siitä, että rakennus on jälleen täydessä käytössä, Ari Marjeta kertoi.

Kommentoi