Julkaistu 

Lukio ja yläkoulu Kuhmonkadulle?

Moisionkadun koulun kivirakennus on tarkoitus purkaa uuden koulun valmistuttua Kuhmonkadun kampukselle. Kunnostettuun puuosaan keskitettäisiin esiopetus. Varpu Strengell Moisionkadun koulun kivirakennus on tarkoitus purkaa uuden koulun valmistuttua Kuhmonkadun kampukselle. Kunnostettuun puuosaan keskitettäisiin esiopetus.

Kouluverkkosuunnittelua lähdetään viemään eteenpäin mallilla, jossa Lieksaan rakennetaan uusi koulu. Sen paikaksi on kaavailtu Keskuskoulun Kuhmonkadun yksikön aluetta. Tarkoitus on, että sekä yläkoulu että lukio siirtyisivät uudelle Kuhmonkadun kampukselle.

Kuhmonkadulla toimivat alakoulun luokat siirtyisivät puolestaan harjaantumiskoulua lukuun ottamatta Koulukadulle, jonne vapautuu tiloja nykyisestä lukiosta. Näillä siirroilla päästäisiin kaikkien koulujen osalta pois nykyisestä hajaantuneesta tilanteesta. Tällä hetkellä esimerkiksi yläkoululaiset kulkevat taito- ja taideaineiden tunneille Moisionkadulta Kuhmonkadun koululle. Myös Koulukadulla olevien 3.-6.-luokkien oppilailla on tunteja Kuhmonkadulla.

Moisionkadun koulun kunnostetulle puupuolelle keskitettäisiin suunnitelmien mukaan esikouluopetus.  Moisionkadulla on lähivuosina edessä kivipuolen remontti. Sen korjausaste on kaupunginjohtaja Jarkko Määttäsen mukaan 70-100 prosenttia. Peruskorjaus kestäisi useita vuosia ja sen ajaksi olisi järjestettävä väistötilat koko koululle. Uuden koulun rakentamisella vältyttäisiin väistötiloissa toimimiselta.
- 375 oppilaalle ja lisäksi opettajille pitäisi löytää väistötilat eli tiloja pitäisi todennäköisesti vuokrata ja niihin pitäisi rakentaa tarvittava väliaikainen infra kahden vuoden ajaksi. Aika kallista se sekin on, Määttänen toteaa.
(Varpu Strengell)

Lisää Lieksan Lehdessä 7.11.

Kommentoi

Hae sivuilta