Julkaistu    |  Päivitetty 

Lieksan Keskuskoulu juhli isänmaallisesti itsenäisyyttä

Neljäsluokkalaiset esittivät juhlassa Lukkarin koulu -näytelmän, jossa seikkailivat Aleksis Kiven romaanin seitsemän veljestä. Martti Heikkinen Neljäsluokkalaiset esittivät juhlassa Lukkarin koulu -näytelmän, jossa seikkailivat Aleksis Kiven romaanin seitsemän veljestä.

Keskuskoulun alakoululaiset juhlistivat satavuotiasta Suomea Lieksan kulttuurikeskuksessa pidetyssä itsenäisyysjuhlassa perjantaiaamuna. Isänmaallinen tilaisuus alkoi juhlavasti siniristilippukulkueen saapuessa Brahe-saliin. Yhteislauluna heti kärkeen kuuluvasti kajautettu Karjalalaisten laulu ei jättänyt epäselväksi, että oltiin Pohjois-Karjalan sydänmailla. Oppilaat olivat valmistelleet opettajiensa kanssa hienon, hyväntuulisen ja hauskan juhlakokonaisuuden, joka kunnioitti Suomea ja sen itsenäisyyttä.

Myös juhlapuheen pitänyt Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kiitteli tilaisuuden antia.

- Tasokas tapahtuma, joka on syntynyt yhdessä tehden, Määttänen kehui puheessaan lapsia ja koulun henkilökuntaa.

Yhteistyössä oli syntynyt myös 3B- ja 5A -luokkien mainio videoesitys Yhdessä Suomi 100, jossa isänmaata kuvailtiin muun muassa pieneksi mutta pippuriseksi, vapaaksi ja turvalliseksi maaksi. 5.-6.-luokkalaisten tanssikerhon Ievan polkka esitettiin japanilaisen virtuaalipoptähden Miku Hatsunen version tahtiin. Aleksis Kiven runo Metsämiehen laulu oli puolestaan sovitettu moderniksi rokiksi, jonka 3A-luokan oppilaat tulkitsivat tunteen palolla tarmokkaasti ja ryhdillä.

Pohjoisen alueen aluerehtori Matti Päiväpuro kertoi, että itsenäisyysjuhla huipensi Keskuskoulun Suomi 100 juhlallisuudet.

- Teemavuosi alkoi jo syksyllä 2016 ja se on näkynyt koululla monin eri tavoin. Brahe-salin varasimme juhlapaikaksi hyvissä ajoin. Paikalle kutsuttiin oppilaiden vanhempia ja Keskuskoulun entisiä opettajia. Koulun seuraava teema on jo mietinnässä, Päiväpuro sanoi.

(Martti Heikkinen)

Lisää aiheesta lauantain 2.12. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi