Aineiston toimitusohjeet

Avaa tästä Mediakortti 2021 (pdf)

 

Aineistoaikataulut

Tiistai: aineisto perillä torstaina klo 14.00
Torstai: aineisto perillä tiistaina klo 12.00

 Huomioithan arkipyhät!

 

Aineiston toimitus

Sähköpostilla: Valmis ilmoitusaineisto toimitetaan osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liitteen maksimikoko on 10 Mb.

Ftp-siirtona: Suuret, yli 10 Mb:n tiedostot kannattaa lähettää ftp-linjasiirtona, kysy lisää p. 010 230 8653.

Tallenteella: Aineiston voi toimittaa myös CD-levyllä, DVD-levyllä tai usb-muistitikulla.

 

Valmiit aineistot

Täysin valmis ilmoitusaineisto, johon ei enää tehdä mitään muutoksia Lieksan Lehdessä, tulee toimittaa aina PDF-muodossa. Oikein tehty PDF-tiedosto sisältää ilmoituksessa käytetyt fontit, kuvat, grafiikat ja logot. 

PDF-tiedosto tulee aina tehdä varatun tilan kokoiseksi, siinä ei saa olla ylimääräisiä valkoisia reunoja tai leikkuumerkkejä. PDF-aineisto on valmistettava sanomalehtituotantoon sopivilla asetuksilla.

Kaikki muut, paitsi sanomalehtiasetuksilla tehdyt PDF-tiedostot, ovat valmistettavia aineistoja ja niiden käsittelystä veloitetaan ilmoitusvalmistuslisä.

PDF-tiedoston valmistuksessa on käytettävä Adobe Acrobat Distilleriä. Nykyaikaisista ohjelmista (mm. Adobe CS5) voidaan myös suoraan tallentaa PDF-muotoon.

 

Ilmoitusvalmistus Lieksan Lehdessä

Mikäli valmista PDF-tiedostoa ei ole mahdollisuutta tehdä, voidaan ilmoitus valmistaa myös Lieksan Lehdessä. Silloin on aineiston toimituksessa otettava huomioon seuraavat asiat:

Teksti: DOC-tiedosto, RTF-tiedosto, Plain Text, teksti suoraan sähköpostista tai pdf-dokumentti, jos muuta ei ole saatavilla.

Kuva: TIF, EPS tai JPEG (hyvä tai maksimilaatuinen), resoluutio 200 dpi kuvakoossa 1:1, jos kuvat toimitetaan CMYK-muodossa, varmista että värimuunnoksessa on käytetty oikeaa väriprofiilia. Käytämme värikuvissa ISO-newspaper26v4.icc-profiilia.

Fontit: Käytössämme on Adobe Font Folio 9.0 fontit. Ilmoitusaineiston voi poikkeuksellisesti toimittaa myös grafiikkaohjelman omassa dokumenttimuodossa. Tällöin tulee tekstit konvertoida. Tällaisessa muodossa toimitettu aineisto ei ole valmis aineisto, vaan sen käsittelystä peritään ilmoitusvalmistuslisä. Siksi paras ratkaisu on tehdä tällaisesta aineistosta sanomalehtikelpoinen PDF-tiedosto, jos sitä ei ole tarkoitettu muokattavaksi.

Sallitut ohjelmat: InDesign CS5 ja Illustrator CS5.

Sähköisen aineiston toimittamisesta lisätietoja:

ilmoituskonsultti Jarmo Kilpeläinen, 010 230 8653, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kommentoi