play

Lieksan Lehden kesälehti: Duo Clardion tahdittaa Lieksan Sataman Grillituvan kesätansseja - Katso video!

Duo Clardion eli Ronja Pehkonen (vas.) ja Minea Suhonen soittavat Lieksan Sataman Grillituvan kesätansseissa ensimmäisen kerran 7.6.

Duo Clardion eli Ronja Pehkonen (vas.) ja Minea Suhonen soittavat Lieksan Sataman Grillituvan kesätansseissa ensimmäisen kerran 7.6. Kuva: Martti Heikkinen

Martti Heikkinen

Kaihomielinen Metsäkukkia-valssi kajahtaa tänä suvena vanhanmallisella pelimannimeiningillä Lieksan Sataman Grillituvalla järjestettävissä kesätansseissa. Instrumentaaliversiosta vastaavat haitaristi Ronja Pehkonen ja klarinetisti Minea Suhonen. Muusikoiden yhteisprojekti Duo Clardion syntyi vajaa vuosi sitten.

– Saimme molemmat apurahan Erkki Eskelisen stipendirahastosta viime syksynä. Mietimme, että voisimme ryhtyä soittamaan yhdessä. Siitä se idea lähti, Minea Suhonen kertoo.

– Jouluna pidimme ensimmäiset harjoitukset ja totesimme, että harmonikka ja klarinetti käyvät hyvin yhteen. Sen jälkeen aloimme suunnitella yhteistä ohjelmistoa, Ronja Pehkonen lisää.

Hän otti yhteyttä yrittäjä Rauni Hietaseen ja ehdotti kesätanssien järjestämistä grillituvalla. Kesä–elokuun aikana grillituvalla pistetään jalalla koreasti kuutena iltana. Tanssikansalle on luvassa kolme settiä perinteistä tanssimusiikkia.

– Metsäkukkien lisäksi tanssitaan myös esimerkiksi Suvivalssia. Tangoista setissä on muun muassa Mustasukkaisuutta sekä Yön kuningatar, jota on toivottu jo etukäteen. Kesätansseissa ei ole tanssipakkoa, vaan livemusiikista voi nauttia myös kuuntelemalla, Pehkonen sanoo.

Keikoille tilattavissa

Ronja Pehkonen viimeistelee musiikkipedagogin opintojaan Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Kristiansandissa asuvan Minea Suhosen maisteriopinnot norjalaisen Agderin yliopistossa ovat edenneet puoliväliin. Hän on kartuttanut esiintymiskokemustaan muun muassa paikallisen orkesterin riveissä.

– Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, tavoitteena on valmistua ensi keväänä, Suhonen arvioi.

Tulevien ammattimuusikoiden kesä kotikaupungissa on musiikintäyteinen. Kesätanssien lisäksi Duo Clardionia kuullaan myös ainakin Tiistaitorilla ja Pielisen museolla.

– Kalenteriin mahtuisi lisääkin konsertteja. Meidät voit tilata esiintymään vaikka häihin tai syntymäpäiville. Pienenä kokoonpanona meidän on helppo tulla paikalle, Pehkonen vinkkaa.

Viime kesän tapaan Pehkonen kilpailee Kultainen harmonikka -kilpailun finaalissa, joka pidetään Sata Häme Soi - Festivaaleilla Ikaalisissa 30.6.

– Voitto on ilman muuta tähtäimessä tälläkin kertaa, pakollisena kappaleena Kouvolan masurkan finaalissa soittava Pehkonen hymyilee.

Minea Suhonen puolestaan nähdään kesän aikana myös laulamassa sekä puhaltamassa saksofoniin Kuumat perunat -yhtyeen riveissä.

– Ihan huippua päästä mukaan 1.7. pidettävään Parasta Ennen ja NYT-festivaaliin sen bändin kanssa, Suhonen tuulettaa.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta