play

Lieksan Lehden kesälehti: Uusi teatterikatsomo valmiina Simpauttajan näytöksiin Vuonislahdessa

Reino Kuivalainen (vas.) ja Kyösti Nevalainen ovat nikkaroineet uutta teatterikatsomoa, josta avautuu näkymä Vuonislahden kylän keskustaan.

Reino Kuivalainen (vas.) ja Kyösti Nevalainen ovat nikkaroineet uutta teatterikatsomoa, josta avautuu näkymä Vuonislahden kylän keskustaan. Kuva: Martti Heikkinen

Martti Heikkinen

Kirjailija Heikki Turusen Simpauttaja-romaanin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Vuonislahden tanssilavan yhteyteen on noussut vuodessa upouusi, 300-paikkainen Vuonis-Kukkuteatteri. Sen ensimmäisenä näytelmänä nähdään Lieksan Teatterin Simpauttaja Kai Paavilaisen käsikirjoittamana ja ohjaamana. Teatterikatsomohankkeen takana on kulttuuriseura Pielisen Lumo ry.

– Katsomo on valmis, viimeistelyssä on näytelmän kulissien ja lipunmyyntipisteen pystyttäminen, kertoo seuran tiedottaja Reino Kuivalainen.

Teatterikatsomon rakentamiseen seura on saanut Vaara-Karjalan Leaderin hankerahoitusta. Vuosi sitten alkaneiden rakennustöiden kustannukset jäivät lähes puoleen alkuperäisestä kustannusarviosta.

– Hankkeen arvonlisätön kustannusarvio oli 75 000 euroa, mutta käytännössä teimme katsomon noin 50 000 eurolla. Osittain se johtuu siitä, että purimme Herranniemen teatterikatsomon ja kierrätimme sieltä saatua, rahanarvoista tavaraa tähän uuteen katsomoon. Näin säästettiin iso määrä euroja, Kuivalainen sanoo.

Katsomoa on ollut rakentamassa joukko vapaaehtoisia talkoolaisia.

– Parhaimmillaan heitä oli valamishommissa toistakymmentä henkeä. Sen sijaan "näpryyntihommissa" oikeastaan jo kolmas henkilö on liikaa. Kyösti Nevalainen on ollut korvaamaton mies. Häneltä löytyy vehkeet ja osaaminen. Kyöstin kanssa ollaan porukassa nikkaroitu katsomoa yhteispelillä, Kuivalainen kuvaa.

Simpauttaja nähdään uudessa teatterissa yhteensä 17 kertaa ajalla 30.6.–30.7. Lipunmyynti on sujunut Kuivalaisen mukaan hyvin.

– Etenkin ryhmätilauksia on tullut mukavasti aina Kajaanista ja Kuopiosta saakka. Kiinnostus on ollut hyvää, Kuivalainen iloitsee.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta