play

Lieksan Lehden pääkirjoitus: Lieksa on valmiina, tervetuloa kesä

Kuva: Martti Heikkinen

Varpu Strengell

Laulun sanojenkin mukaan Suomen kesä kestää vain vähän aikaa. Se ei tosin haittaa, sillä tuon ohikiitävän hetken maailma tarjoaa täällä parastaan. Siinä mielessä Lieksa on Suomi pienoiskoossa, että kesäkuu alkoi rae- ja räntäsateella, mutta lupa on odottaa parempaa, kunhan kesä kunnolla käyntiin pääsee. Tekemisen ja tarjonnan puutteesta ei kesästä nauttiminen Lieksassa ainakaan jää kiinni.

Vaskiviikko on monelle kesän kohokohta, ja sen lisäksi tarjolla on muutakin kulttuuria ja monessa eri muodossa läpi kesän. TalliGalleria avautuu uusissa tiloissa Kulmalla ja taiteen ystäviä hemmotellaan myös muun muassa kulttuurikeskuksen kesänäyttelyllä. Teatteriesityksiä lieksalaisvoimin valmistuu sekä Vuonislahdelle että Loukun kesäteatteriin. Lisäksi Pielisen Savotta tarjoilee tänä vuonna kaksi paneelikeskustelua, joihin on ajankohtaisista asioista tulossa keskustelemaan alansa ehdottomasti kovimmat asiantuntijat.

Musiikkia tarjoavat Vaskiviikon lisäksi paikkansa jo ansaitusti vakiinnuttaneet Monolan juhlaviikko sekä Pielisen Soi -festivaali. Monolan juhlaviikko hemmottelee meitä tänäkin kesänä ainutlaatuisella ja harvinaisella konserttikokonaisuudella. Pielinen Soi tuo kuultavaksi ehkä pienimuotoisempaa mutta sitäkin runsaampaa musiikkitarjontaa eri puolille Pielisen rantoja. Räväkämpää menoa on luvassa niin ikään Lieksan kartalle jo pysyvästi merkkautuneessa Parasta Ennen ja NYT -rokkitapahtumassa heinäkuun alussa.

Monta tapahtumaa voi yhdistää myös suosituissa matkailukohteissa käymiseen. Niin Ruunalla kuin Kolilla ja Paaterissakin on tapahtumia, musiikkia ja elämyksiä useaan otteeseen. Jos meinaa kaikissa tapahtumissa käydä, joita Lieksan kesä tarjoaa, kiirettä tulee pitämään läpi lyhyen kesän.

Kun kesään vielä lisätään matkailijat, mökkiläiset ja tapahtumavieraat, alkaa paketti ikimuistoisen kesän viettoon Lieksassa olla kasassa. Esimerkiksi vapaa-ajanasukkaita Lieksassa on tuhansia, mikä ilahduttaa katukuvassa, kasvattaa paikallisten palvelujen kysyntää ja lisää kauppojen tarjontaa. Lieksa haluaa tarjota niin lyhemmän aikaa täällä viipyville kuin koko kesän mökillä viihtyvillekin hyviä kesämuistoja, jotka kantavat seuraavan talven yli.

Suomen kesässä on se hyvä puoli, että vaikka se on lyhyeksi mainittu, yöt ovat valoisia. Se antaa lisäaikaa nauttia suvesta. Lieksa on valmis vastaanottamaan lomalaiset, kesävieraat ja matkalaiset. Lämpimästi tervetuloa.

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta