Julkaistu 

Ystävyyden juhlatukki ylitti itärajan tänään

Jouni Könttä (vas.) ja Jaakko Saaristo kiinnittivät juhlatukin veneen perään. Tukki hinattiin rajalta Haapapyörteelle, jossa siihen kiinnitettiin tutkapanta. Marja Mölsä Jouni Könttä (vas.) ja Jaakko Saaristo kiinnittivät juhlatukin veneen perään. Tukki hinattiin rajalta Haapapyörteelle, jossa siihen kiinnitettiin tutkapanta.

Rajamerkki 628 Lieksanjoella on nyt piirtynyt historiankirjoihin merkittävänä Suomen ja Venäjän ystävyyden ja yhteistyön merkkipaaluna. Lauantaina Venäjän Karjalan Lenderyn kylästä lähetetty ystävyyden juhlatukki ui sen kohdalla vapaasti ja vauhdilla rajan yli tänään puolilta päivin. Tukki symboloi maiden välistä sodanjälkeistä uittoyhteyttä, sen alkamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 60 vuotta. Juhlatukki seilaa Lieksanjokea pitkin Pankajärven Meteliin, josta se siirretään yleisön ihasteltavaksi viikonloppuna järjestettäville Pielisen Messuille.

Juhlatukkiin kiinnitettiin Suomen puolella tutkapanta, ja sen matkaa voi seurata livenä Pielisen Messujen nettisivuilla olevan linkin kautta.

Lisää aiheesta tiistain 7.6. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta