Julkaistu 

Lieksan betoninen Kaarisilta korvataan puukaarisella sillalla?

Mikäli teknisen toimen suunnitelmat toteutuvat, Lieksaan rakennetaan uusi puukaarinen silta entisen betonikaarisen sillan paikalle. Marja Mölsä Mikäli teknisen toimen suunnitelmat toteutuvat, Lieksaan rakennetaan uusi puukaarinen silta entisen betonikaarisen sillan paikalle.

Vuonna 1930 valmistunut Lieksan Kaarisilta on tullut tiensä päähän. Ajoneuvoliikenteeltä jo parisen vuotta suljettuna ollutta 86-vuotiasta siltavanhusta ei Lieksan teknisen toimen arvioiden mukaan kannata enää korjata, vaan tilalle esitetään kokonaan uutta siltaa. Lieksan kaupungin kadunrakennuspäällikkö Ilkka Puumalainen kertoi tänä iltana kokoontuneelle kaupunginvaltuustolle, että uusi myös rekkaliikenteelle soveltuva "kaarisiltatyyppinen" silta kuusimetrisine ajoratoineen ja kolmemetrisine kevytliikenneulokkeineen maksaisi noin 2,7 miljoonaa euroa. Sillan suunnitteluun tarvitaan rahaa noin 50 000 euroa ja entisen sillan purkamiseen noin 125 000 euroa. Asia tulee lähiaikoina teknisen lautakunnan käsittelyyn, josta se etenee kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon.

Mahdollinen uuden sillan rakentaminen sai kaupunginvaltuustossa laajan kannatuksen. Käytetyissä puheenvuoroissa eniten kannatusta sai betonikansinen ja puukaarinen silta.

- Tyylilaji on tärkeä, se on kaupungin imagokysymys, kiteytti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen (kesk.) useiden valtuutettujen mielipiteen.

Asiasta lisää torstaina 23.6. ilmestyvässä Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta