Julkaistu    |  Päivitetty 

Lieksanjokeen pääsi kevytöljyä entisestä meijerirakennuksesta

Öljyntorjuntapuomeja on muun muassa entisen meijerirakennuksen rannassa. Marja Mölsä Öljyntorjuntapuomeja on muun muassa entisen meijerirakennuksen rannassa.

Lieksanjoessa havaittiin öljyä eilen illalla. Tänään aamulla selvisi, että öljy on peräisin Lieksanjoen varrella sijaitsevasta meijerirakennuksesta. Kiinteistön öljylämmitysjärjestelmään oli tullut toimintahäiriö, jonka vuoksi noin 12 kuutiota öljyä pääsi jokeen öljynerotusjärjestelmän purkuputken kautta. Lieksan paloaseman yksiköt aloittivat öljyntorjuntatoimet puomittamalla purkuputken alueen joella ja tyhjentämällä öljynerotuskaivot. Kaivosta saatiin öljyä talteen noin 1,5 kuutiota. Suojapuomituksia tehtiin lisäksi useisiin paikkoihin Lieksanjoen alasuulle, kaupungintalon rantaan ja Pokronlammen suunnan haaraan.

Tilanne on nyt hallinnassa ja öljyvuoto on saatu rajattua noin 200 metrin alueelle. Onnettomuus ei ole pohjavesialueella eikä aiheuta käyttörajoituksia alueelle. Vahingontorjuntatyössä on ollut apuna ympäristöpuolen asiantuntija.

Kommentoi

Hae sivuilta