Julkaistu 

Meriläisen tila Vuoden pohjoiskarjalainen marjatila 2016

Harri Meriläinen (vas.) ja Ismo Ruutiainen maistelivat juuri kypsyneitä tunnelimansikoita Meriläisen marjatilalla. Harri Ronkainen Harri Meriläinen (vas.) ja Ismo Ruutiainen maistelivat juuri kypsyneitä tunnelimansikoita Meriläisen marjatilalla.

Meriläisen marjatila on saanut tänään Vuoden pohjoiskarjalainen marjatila 2016 -tunnustuksen. Valinnan teki Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitto ry:n Pohjois-Karjalan piiri. Piirin puheenjohtaja Ismo Ruutiaisen mukaan valinnalla halutaan osoittaa arvostusta sekä Meriläisen tilan nuoremmalle että vanhemmalle polvelle ansiokkaasta toiminnasta marjanviljelijöinä ja alan aikaansaavina kehittäjinä.

- Kaikessa toiminnassa on pyritty ottamaan nopeasti käyttöön viljelytekniikan uusimmat menetelmät. Toiminta on pyritty pitämään suoraviivaisena, Ruutiainen kehuu.

Meriläisen marjatila on toiminut vuodesta 1994 lähtien. Vuonna 2011 tila siirtyi Heikki ja Helena Meriläiseltä heidän pojalleen Harri Meriläiselle. Tilan viljelyala on 263 hehtaaria, mistä suurin osa on viljantuotannossa. Mansikkaa viljellään noin kymmenen hehtaarin alueella.

Aiheesta lisää torstain Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta