Julkaistu 

Kolille uusi matkailunähtävyys

Kolin Puutarhan viereen on tarkoitus rakentaa uusi matkailunähtävyys, joka koostuu veistoksista ja kasveista. Oikealla Lasse Martikaisen vuolukiviveistos. Lasse Martikainen Kolin Puutarhan viereen on tarkoitus rakentaa uusi matkailunähtävyys, joka koostuu veistoksista ja kasveista. Oikealla Lasse Martikaisen vuolukiviveistos.

Kolin Puutarhan viereen nousee uusi matkailukohde, joka yhdistää veistokset ja kukat yhdeksi suureksi ja värikylläiseksi kokonaisuudeksi noin hehtaarin alueelle. Puutarhuri ja taiteilija Lasse Martikainen palkkaa avukseen taiteilijan, sillä kasvillisuuden lisäksi alueelle on tarkoitus pystyttää 14 suurikokoista veistosta. Veistokset tehdään säänkestävistä materiaaleista kuten metallista ja lasikuidusta.
- Monennäköistä on tarkoitus tehdä. Kantavana ajatuksena on tehdä se värien mukaan. Kasvit istutetaan lohkoissa niin, että yhteen lohkoon tulee keltalehtisiä, yhteen punaisia, Martikainen selvittää.
Hankkeelle on haettu Leader-rahoitusta. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 100 000 euroa. Rakennustyöt ja kasvien istuttaminen alkavat ensi kuussa.
- Parin vuoden sisään jos tekisi rakennelmat. Siitä parin vuoden kuluttua voisi olla valmista ,että kasvit ehtivät kasvaa näyttävän näköisiksi, Martikainen suunnittelee.
Työpaikkailmoitus kuvataiteilijasta tuotti 33 hakemusta. Parhaillaan on menossa haastatteluvaihe.

Kommentoi

Hae sivuilta