Julkaistu 

Puunjalostuskonserni Binderholz on aloittanut puunhankinnan Suomessa

Esko Nenolan mukaan Lieksan sahan raaka-aineelle, kuuselle, on erityisesti kysyntää tällä hetkellä. Harri Ronkainen Esko Nenolan mukaan Lieksan sahan raaka-aineelle, kuuselle, on erityisesti kysyntää tällä hetkellä.

Eroopan suurimpiin kuuluva puunjalostuskonserni Binderholz on aloittanut itse puunhankinnan Suomessa. Varsinkin kuusitukille on nyt kysyntää.

- Kuusta käytetään nyt enemmän, ja yksi syy on se, että Binderholz on vahva kuusimarkkinoilla, kertoo Esko Nenola Binderholzista.

Itävaltalainen perheyhtiön toiminta Suomessa on keskittynyt Nurmeksen ja Lieksan sahoille. Binderholz käyttää Vapo Oy:ltä tammikuussa ostamillaan Lieksan ja Nurmeksen sahoilla yhteensä 900 000 kuutiota kuusi- ja mäntytukkia vuodessa. Sahojen ostoon johtaneista syistä kaikkein merkittävimmät olivat lähialueen hyvälaatuiset kuusi- ja mäntyraaka-aineet, sahojen hyvä tekninen varustelu ja riittävät laajennusmahdollisuudet tulevia investointeja varten.

Binderholz on vahva toimija rakennusteollisuuden markkinoilla. Binderholz-konserni uskoo valoisaan tulevaisuuteen, sillä puurakentaminen tulee suurella todennäköisyydellä olemaan tulevaisuudessa entistä suositumpaa.

Lisää aiheesta tiistain Lieksan Lehdessä.

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta