Julkaistu 

Berner lupasi, että juna kulkee jatkossakin

Henkilöjunaliikenne on elintärkeä paikalliselle elinkeinoelämälle, matkailulle, oppilaitoksille ja alueen asukkaille. Harri Ronkainen Henkilöjunaliikenne on elintärkeä paikalliselle elinkeinoelämälle, matkailulle, oppilaitoksille ja alueen asukkaille.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) lupaa, että henkilöjunayhteys muun muassa Lieksan ja Joensuun välillä jatkuu joulukuun 10. päivän jälkeenkin. Ministeri antoi lupauksensa vieraillessaan Joensuussa tiistaina. Tällä hetkellä liikennöinti Joensuun, Lieksan ja Nurmeksen välillä tapahtuu niin sanottuna velvoiteliikenteenä, jonka oli määrä päättyä joulukuussa.

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Sami Laakkonen toteaa, että ministerin ilmoitus liikennöinnin jatkumisesta 10.12. jälkeen vaatii velvoiteliikennettä koskevan päätöksen uusimista kohtuullisen pian. Laakkosen mukaan junaliikenteen jatkon yksityiskohdista ei ole tietoa. Lähtökohtana on kuitenkin nykyinen vuoroaikataulurakenne.

Bernerin ilmoitus ilahduttaa monia. Yksi heistä on Vuonislahden Taiteilijatalo ry:n puheenjohtaja Reino Kuivalainen.

- Ehkä viisaus rautatieliikenteen tulevaisuuden suhteen lisääntyy ja voidaan ottaa kaukonäköinen ja ekologinen näkökulma asioihin, hän sanoo.

Aiheesta lisää torstain Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta