Julkaistu 

Maakuntaneuvos Niilo Tirkkonen esittää Pielisenpuiston perustamista Pielisen rantaan

Niilo Tirkkonen hämmästelee sitä, miksi Lieksa ei hyödynnä kaupungin keskustan lähellä olevaa Pielisen rantaa. Marja Mölsä Niilo Tirkkonen hämmästelee sitä, miksi Lieksa ei hyödynnä kaupungin keskustan lähellä olevaa Pielisen rantaa.

Maakuntaneuvos, Lieksan entinen kaupunginjohtaja Niilo Tirkkonen esittää Pielisenpuiston perustamista Pielisen rantaan.

- Meitä voidaan sanoa merenrantakaupungiksi, ollaan Pielisen kaupunki, mutta nykyisellään ranta menee hukkaan. Vaikka puita on kaadettu, niin rantaa pilkahtelee vain ihan vähäsen jos osaa oikein kurkistella, Tirkkonen harmittelee.

Niilo Tirkkonen puhui Pielisen rantojen hyödyntämisen puolesta jo 2000-luvun alkupuolella, mutta silloin Lieksan kaupunki ei lämmennyt ajatukseen Rantakylän ja Kaupunginniemen kehittämisestä monipuoliseksi Pielisenpuiston alueeksi. Kaupunginhallitus totesi vuonna 2005, ettei kaupungilla ole resursseja lähteä toteuttamaan hanketta.

- Kysymyksessä ei ollut silloin, eikä ole nytkään, äkkirynnäköllä tehtävä projekti vaan huolellisella ja ennakkoluulottomalla suunnittelulla tapahtuva mahdollisuuksien selvittäminen ja toteuttaminen, Tirkkonen sanoo. - Selvitys siitä, onko esimerkiksi yrityselämä kiinnostunut asiasta, on helppo tehdä eikä maksa mitään. Muutama ahkera mies vain hommiin.

Tirkkosen mukaan laaja Lieksan keskustan sylissä oleva Pielisen ranta-alue sopisi pien- ja kerrostalorakentamisen lisäksi myös yritysten rakennuspaikaksi.

- Pielisenpuisto olisi Lieksan vetovoimatekijä numero yksi.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 13.8.

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta