Julkaistu    |  Päivitetty 

Liikuntahalli rakennetaan uimahallin kylkeen?

Suunnitelmien mukaan liikuntahalli rakennetaan parhaillaan kattoremontissa olevan uimahallin kylkeen. Marja Mölsä Suunnitelmien mukaan liikuntahalli rakennetaan parhaillaan kattoremontissa olevan uimahallin kylkeen.

Lieksan kaupunginhallitus käsittelee ensi maanantaina liikuntahallin rakentamista Urheilupuiston alueelle uimahallin kylkeen. Esityslistan mukaan kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle sopimuksen tekemistä hallin rakentamisesta ja vuokraamisesta Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) kanssa. Hallin rakentaisi PKO, ja Lieksan kaupunki sitoutuisi vuokraamaan sen 20 vuodeksi, jonka jälkeen kaupunki lunastaisi hallin 200 000 eurolla. Nyt käsiteltävän suunnitelman mukaan hallin vuosivuokra olisi 311 040 euroa. 20 vuoden vuokra sekä lunastushinta olisivat yhteensä noin 6,5 miljoonaa euroa.

Liikuntahalli kasvattaisi kaupungin toimintakuluja noin 400 000 euroa vuodessa. Kustannuksia pienentävät hallista saatavat tulot, joilla pyritään kattamaan mahdollisimman suuri osa toimintakuluista. Se tarkoittaa käyttömaksujen tason korottamista.

Hallin piirustusten mukaan halliin tulisi juoksurata ja hyppymonttu yleisurheilijoille. Halliin mahtuisi myös kiipeilyseinä ja ilma-ampumarata. Rakennuksen koko mahdollistaa liikuntatilanjakamisen kolmeen lohkoon, ja kokonaistila riittää eri palloilulajien kilpasarjapelien järjestämiseen. Katsomoon tulee 370 istumapaikkaa. Liikuntahalliasiaa on tällä viikolla käsitellyt jo varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta, joka totesi hallin tuovan lisää laatua ja mahdollisuuksia lautakunnan alaisten palvelujen järejstämiseen. Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta käsittelee asiaa tänä iltana. Lautakunnan esityslistan mukaan tasokkaan ja toimivan sisäliikuntatilan tarve on Lieksassa kiistaton.

Kommentoi

Hae sivuilta