Julkaistu    |  Päivitetty 

Pankaboardissa jättimäiset yt-neuvottelut

Pankaboardilla on Pankakoskella kartonkitehdas, jonka kunnossapidosta vastaa Caverion. Harri Ronkainen Pankaboardilla on Pankakoskella kartonkitehdas, jonka kunnossapidosta vastaa Caverion.

Pankaboard Oy:ssä ovat käynnissä mittavat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelujen jälkeen vähenee Pankaboardin ja Pankakosken tehtaan teknisestä huollosta ja kunnossapidosta huolehtivan Caverionin henkilökunta yhteensä enimmillään 38 henkilötyövuoden verran. Tästä Pankaboardin osuus 30 henkilötyövuotta. Pankaboard ja Caverion työllistävät tällä hetkellä yhteensä 208 henkilöä.

Pankaboardin ja Caverionin pääluottamusmies Arto Kervinen toteaa neuvottelujen olevan vaikeita. Hänen mukaansa työntekijäpuoli ei hyväksy "kovia" irtisanomisia eli vakituisen henkilöstön irtisanomisia eikä ilmoitettujen henkilötyövuosien mittaluokkaa. Pankaboardilla on vakituisen henkilökunnan lisäksi työntekijöitä määräaikaisin työsopimuksin.

- Jonkinlainen sopeuttaminen on mahdollista siten, että ei uusita määräaikaisia työsopimuksia ja eläkejärjestelyin, Kervinen sanoo.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 1.9.

Kommentoi

Hae sivuilta