Julkaistu    |  Päivitetty 

Oppilaiden keräämiä marjoja ei enää voitu ostaa koululle

Daniel Pitkänen, Taito Ahonen ja Elmi Ahonen olisivat mieluusti syöneet koulussa itse poimimaan puolukoita. Kati Honkanen Daniel Pitkänen, Taito Ahonen ja Elmi Ahonen olisivat mieluusti syöneet koulussa itse poimimaan puolukoita.

Vuoniskylien koulun oppilaat ovat perinteisesti keränneet itse puolukat koululle. Puolukoista saaduilla rahoilla on kartutettu koulun luokkaretkikassaa. Tänä vuonna se ei kuitenkaan enää onnistunut tiukentuneen käytännön vuoksi. Ohjeistuksen mukaan puolukat saa ostaa vain sopimustoimittajilta. Toisaalta koululla ymmärretään, että puolukoiden osto heiltä olisi ollut sopimusrikkomus, toisaalta asiaa ihmetellään.

- Nykyään puhutaan niin paljon lähiruuasta ja opetussuunnitelmassakin korostetaan yrittäjyyttä, oppilaiden osallistumista ja lähiympäristön merkitystä, tuumaa Vuoniskylien koulun yhdysopettaja Marja Sormunen.

Ruokapalvelupäällikkö Mervi Liiten toteaa, ettei sopimuksesta voida poiketa:

- Jos tehdään yksi poikkeus, muutkin alkavat sitä vaatia. Meillä pitää olla tieto puolukan alkuperästä, kaikki ostot pitäisi pystyä jäljittämään ja laskutuksessa tarvitaan Y-tunnusta, hän perustelee.

Oppilaat olisivat toki voineet lahjoittaa keräämänsä marjat koululle.

- Oppilaat halusivat kuitenkin kartuttaa luokkaretkikassaa ja myydä puolukat, Sormunen kertoo.

Suurin osa marjoista myytiin oppilaiden vanhemmille, ja loput jäivät kotitalousopetuksen käyttöön.

Aiheesta lisää lauantain 3.9. Lieksan Lehdessä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta