Julkaistu 

Liikuntahallin tilaratkaisu ei tyydytä kaikkia

Pauli Nuutinen (vas.) ja Arto Sihvonen saivat vastattavakseen paljon kysymyksiä liikuntahallista. Panu Kärkkäinen Pauli Nuutinen (vas.) ja Arto Sihvonen saivat vastattavakseen paljon kysymyksiä liikuntahallista.

Lieksaan rakennettavan liikuntahallin tilaratkaisussa ei voida täyttää kaikkia toiveita. Tämä tuli selväksi tiistaina kulttuurikeskuksessa järjestetyssä yleisötilaisuudessa, jossa kaupunkilaisten kysymyksiin olivat vastaamassa hallin suunnittelusta vastaava Pauli Nuutinen ja sivistysjohtaja Arto Sihvonen. Yleisurheilijoita edustanut Sari Pyykkö totesi, ettei noin 40 metrin juoksusuora palvele yleisurheilijoita. Arto Hiltunen Lieksan Jigokusta puolestaan kaipasi halliin tilaa myös kamppailulajien harrastajille. Hän esitti tatamin sijoittamista kuntosalin tilalle. Tapio Kärkkäinen toivoi halliin keilarataa.

- Mitat täyttävää liikuntatilaa on Lieksassa kaivattu useita kymmeniä vuosia ja nyt se hetki on käsillä, että päästään rakentamaan sitä. Tilaohjelmaa on käyty läpi myös talouden näkökulmasta. Kaupungin talouden kantokyvyn kannalta noin 3,5 miljoonan euron investointi on maksimi. Olisi mukava rakentaa mahdollisimman täydellinen tila jokaiselle lajille, mutta se ei talouden puolesta ole mahdollista, joten suunnittelu on pohjautunut massaliikunnan tarpeisiin, Sihvonen totesi.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 15.9.

Kommentoi

Hae sivuilta