Julkaistu    |  Päivitetty 

Yrittäjiltä tullut aloite poiki uuden matkailupalvelun

Pyöräilyreitti kulkee pääasiassa pääteiden ulkopuolella. Kolin matkailuyhdistys Pyöräilyreitti kulkee pääasiassa pääteiden ulkopuolella.

Pielisen Kierto -pyöräilyreitti valmistuu ensi kesäksi. Maastopyöräilyn suosio on ollut kasvussa ja myös Kolilla on ollut tarvetta maastopyöräilyreiteille. Pielisen altaan matkailuyrittäjät esittivät Pielisen ympäri majatalosta majataloon -periaatteella toimivan pyöräilyreitin kehittämistä, nyt tuote alkaa olla viimeisiä koeajoja vaille valmis. Reittiä ovat olleet toteuttamassa Niittylahden opiston opiskelijat, jotka myös testaavat reittiä syyskuun lopussa ja laativat siitä kuvaukset. Lieksassa reitin varrelle asettuvat muun muassa Koli Freetime, Kestikievari Herranniemi ja Timitran Linna. Majoituspaikkojen lisäksi reitin varrella on paljon nähtävyyksiä kuten Paateri ja Köyhäin Koli. Kokonaispituus on noin 250 kilometriä. Majoituspaikkojen väliset etapit soveltuvat hyvin päivämatkoina ajettaviksi.

- Se on älyttömän hieno reitti ja tämä on ollut todella hieno projekti, hehkuttaa Kolin matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Veli Lyytikäinen.

Reitti kulkee pääasiassa vähemmän liikennöityjä sivuteitä ja hiekkateitä pitkin.

Aiheesta lisää 17.9. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta