Julkaistu 

Paikallispoliisin tavoittaminen käynyt mahdottomaksi, poliisi myöntää ongelman

Virastotalon rappusyvennyksessä oleva poliisikyltti kertoo Lieksan poliisiaseman sijainnin, mutta päivystystä siellä ei ole. Marja Mölsä Virastotalon rappusyvennyksessä oleva poliisikyltti kertoo Lieksan poliisiaseman sijainnin, mutta päivystystä siellä ei ole.

Poliisille olisi asiaa, mutta paikallinen päivystys on suljettu, eikä tutulle poliisille löydy numeroa mistään, ja laajojen alueiden päivystysnumeroihin soittaminen tuntuu etäiseltä ja vaikealtakin. Joskus niiden pitkät pimpelipom-odotusäänet saavat tuskastumaan ja asiakas turhautuu. Yhteydenotto ei kiireisissä asioissa hätänumeroon 112 on kielletty.
Itä-Suomen poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Markku Paksuniemi tunnistaa kansalaisten ongelman.
- Valitettavaa on, että yhteiskunta on nyt rakentunut näin. Meillä ei ole tarjota muita vaihtoehtoja ei-kiireisille asioille, kuin soitto päivystysnumeroihin. Olemme hyvin tietoisia siitä, että tämä ei ole paikallisten asukkaiden kannalta hyvä asia. Emme edes halua, että asiat ovat näin, hän myöntää.
Markku Paksuniemen mukaan lähtökohta on se, että poliisiin tulee olla yhteydessä silloin, kun ihminen tarvitsee ohjeita tai neuvoja poliisilta. Poliisiasemakohtaiseen yhteydenpitoon ei kuitenkaan ole nyt mahdollisuutta.
- Siis ilman muuta poliisille pitää ilmoittaa, kun jotain sellaista tapahtuu, mistä poliisin on syytä olla tietoinen. Ja asioiden pitäisi olla niin, että ihmiset voisivat saada yhteyden poliisiin helposti.
Lisää aiheesta 24.9. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta