Julkaistu    |  Päivitetty 

Lieksan Lehti pistää hulinaksi ensi heinäkuussa Pielisentiellä

Edellisen kerran Lieksan Lehti pisti hulinaksi Pielisentiellä pari vuotta sitten, kun lehti juhli 60-vutoispäiviään. Kati Honkanen Edellisen kerran Lieksan Lehti pisti hulinaksi Pielisentiellä pari vuotta sitten, kun lehti juhli 60-vutoispäiviään.

Lieksan Lehti on ideoinut uuden tapahtuman Lieksan pääkadulle, Pielisentielle, ensi heinäkuuksi. Heinähulinat-tapahtuma ajoittuu kiihkeimpään turistiaikaan. Tapahtuman järjestelyissä on mukaan Lieksan Kaupunkikeskusyhdistys.

- Lieksan Lehden päätoimittaja Marja Mölsän esitettyä ajatuksen Heinähulinat-tapahtuman järjestämisestä ja kaupunkikeskusyhdistyksen mukaantulosta järjestelyihin, myönteinen suhtautuminen oli helppoa, sanoo Lieksan Kaupunkikeskusyhdistyksen puheenjohtaja Matti Taponen.

Taposen mukaan kaikki toimenpiteet, jotka lisäävät kaupunkikeskustan elävyyttä ja toimeliaisuutta, ovat tarpeellisia.

Heinähulinat-tapahtumassa, 6. heinäkuuta, osa Pielisentiestä suljetaan autoliikenteeltä iltapäivästä iltaan ja katu pyritään saamaan täyteen myynti- ja esittelykojuja. Paikkavarauksista huolehtii kaupunkikeskusyhdistys, eikä paikoista peritä maksua. Lisäksi ajatuksena on, että Pielisen varren kaupat, kahvilat ja palvelupisteet olisivat hulinapäivänä avoinna normaalia myöhempään. Niin sanotuilta kivijalkakaupoilta toivotaan myös "jalkautumista" Pielisentielle.

- Julkistimme tapahtuman näin hyvissä ajoin, jotta niin yrityksillä kuin yhdistyksilläkin olisi runsaasti aikaa suunnitella omaa osallistumistaan ja ohjelmaa hulinailtaan, Marja Mölsä mainitsee.

Kaupunkikeskusyhdistys on esittänyt, että tapahtumaa laajennettaisiin taiteiden yön suuntaan. Samanaikaisesti Lieksassa vietetään myös Monola-juhlaviikkoa.

Lisää aiheesta 29.9. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta