Julkaistu 

Vaskiviikko sopeuttaa ja kehittää toimintaansa

Parina viime vuonna Rotkon tontille noussut Vaskiteltta jää pois ensi kesänä. Viime kesänä teltassa esiintyi muun muassa Timo Turunen ja Kukko Boys. Piia Juntunen Parina viime vuonna Rotkon tontille noussut Vaskiteltta jää pois ensi kesänä. Viime kesänä teltassa esiintyi muun muassa Timo Turunen ja Kukko Boys.

Kuluvan vuoden Vaskiviikon tapahtumissa vieraili yli 12000 kävijää, mikä ylitti edellisen vuoden kävijämäärän. Viihteellisemmän tuotannon Vaskiteltassa vieraili lähes 3000 kävijää, mikä oli hieman vähemmän kuin vuonna 2015. Ilmaistapahtumissa kävi noin 4300 ihmistä nauttimassa vaskimusiikista.
Kuluvan vuoden tulos varmistuu toiminnanjohtaja Hanna Vienosen mukaan vuodenvaihteessa. Yhdistyksen hallitus on jo tässä vaiheessa päättänyt rahoituspohjan tasapainottamiseksi ja toiminnan turvaamiseksi uusia lainajärjestelyn, lomauttaa hekilöstönsä ja luopua Vaskiteltasta.
– Näillä päätetyillä toimilla voidaan varmistaa tämän kansainvälisen tapahtuman toiminta ja sen kehittäminen yhä merkittävämmäksi tapahtumaksi Suomessa. Vaskiviikko odottaa kiinnostuneena monitoimihallin valmistumista ja aikoo selvittää  konserttien järjestämistä tulevaisuudessa myös siellä, Vienonen kertoo.

Uutta toimintaa ovat joulukonsertti sekä Vaskia ja Viestintää -projekti. Joulukonsertti kuullaan Brahe-salissa 27.11. Konsertissa esiintyy Solistiseitsikko Imperial. Vaskia ja Viestintää puolestaan kokoaa yhteen vaskisoittamista harrastavat Pielisen Karjalan nuoret. Heille tarjotaan yhteistä opetusta ja työstetään ensi kesän Vaskiviikolla kuultava konsertti. Kapellimestarina toimii lieksalaislähtöinen Tanja Räsänen.

Kommentoi

Hae sivuilta