Julkaistu 

Taksin saaminen voi vaikeutua Liikennekaari-lain myötä

Mika Laakkonen epäilee, että lakiuudistuksesta tulevat eniten kärsimään syrjäkylät. Kati Honkanen Mika Laakkonen epäilee, että lakiuudistuksesta tulevat eniten kärsimään syrjäkylät.

Tiistaina eduskunnassa keskusteluttanut Liikennekaari-lakiesitys mietityttää taksiyrittäjiä. Lakimuutos poistaisi taksien hintasääntelyn ja päivystysvelvoitteen. Jälkimmäisellä on pyritty takaamaan se, että taksi on saatavilla myös pienillä paikkakunnilla ympäri vuorokauden. Jatkossa uhkana on, että hiljaisina aikoina taksin saaminen voi olla vaikeaa. Lisäksi taksiliikenteen vapautumisen pelätään johtavan siihen, että kuljettaja voi itse päättää ottaako kyydin vai ei.

- Se on jokaisen oma asia lähteekö ajamaan ja hinnan voi päättää itse. Siinä voi tulla hylkimistä pienten matkojen kyydeille, mikä ei nykyisin ole mahdollista, sanoo Lieksan Taksit ry:n puheenjohtaja Mika Laakkonen.

Laakkonen toteaa Lieksan Taksit ry:n olevan samaa mieltä Taksiliiton kanssa siitä, että eniten lakiuudistuksesta tulevat kärsimään syrjäkylät, mikäli se hyväksytään esitetyssä muodossa.

- Tämähän on vasta esitys. Mutta jonkinmoisia muutoksia varmasti tulee, Laakkonen arvelee.

Lisää aiheesta Lieksan Lehdessä 6.10.

 

Kommentoi

Hae sivuilta