Julkaistu    |  Päivitetty 

Sittenkin keilahalli Lieksan liikuntahallin yhteyteen? Liikuntahallin esisopimus allekirjoitettu

PKO:n talousjohtaja Antti Varis (vas.) ja toimitusjohtaja Juha Kivelä tutustuivat liikuntahallin rakennuspaikkaan yhdessä Lieksan sivistysjohtaja Arto Sihvosen, kaupunginkamreeri Johanna Tähkiön ja kaupunginjohtaja Jarkko Määttäsen kanssa perjantaina. Martti Heikkinen PKO:n talousjohtaja Antti Varis (vas.) ja toimitusjohtaja Juha Kivelä tutustuivat liikuntahallin rakennuspaikkaan yhdessä Lieksan sivistysjohtaja Arto Sihvosen, kaupunginkamreeri Johanna Tähkiön ja kaupunginjohtaja Jarkko Määttäsen kanssa perjantaina.

Keilaamisen harrastaminen Lieksassa voi olla mahdollista jo lähitulevaisuudessa. Lieksan kaupunkikeskusyhdistyksen hallituksen jäsen Taisto Lehikoinen kertoo, että rakenteilla olevan liikuntahallin yhteyteen olisi mahdollisesti tulossa myös yritysvetoisesti rakennettava keilahalli.

- Olemme palaveeranneet muutaman paikallisen yrittäjän kanssa keilahallin rakentamisesta liikuntahallin yhteyteen kaupungin ulkopuolisena projektina. Alustavat suunnitelmat ovat käynnissä ja keilahallin saaminen Lieksaan on siis hyvinkin mahdollista, Taisto Lehikoinen sanoo.

Lieksan kaupunki ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) allekirjoittivat perjantaina esisopimuksen liikuntahallin rakentamisesta Lieksan Urheilupuistoon. Liikuntahallin rakentaa PKO, jolta Lieksan kaupunki vuokraa sen ensin 20 vuodeksi, jonka jälkeen kaupunki lunastaa hallin 20 000 eurolla. 20 vuoden vuokra sekä lunastushinta olisivat yhteensä noin 6,5 miljoonaa euroa.

- Vuosikymmeniä suunnitteilla ollut hanke liikuntahallin rakentamisesta Lieksaan saadaan lopultakin konkreettisesti liikkeelle. Asiat etenevät nyt rivakalla aikataululla. Lieksaan rakennetaan nyt nykyaikainen liikuntahalli, josta löytyy hyvä ja monipuolinen palveluvarustus erilaisten liikuntamuotojen harrastamiseen, kertoo Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen.

Liikuntahallin rakentamisen aloittamisajankohta on vielä toistaiseksi avoin.

- Vielä ei ole tiedossa, milloin tarkalleen päästään rakentamaan. Valmistelut ovat kuitenkin jo käynnissä ja uskon, että liikuntahalli on kaupunkilaisten käytössä jo ensi vuoden aikana, vakuuttaa PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä. Hallin piirustusten mukaan halliin tulisi juoksurata ja hyppymonttu yleisurheilijoille. Halliin mahtuisi myös kiipeilyseinä ja ilma-ampumarata. Rakennuksen koko mahdollistaa liikuntatilan jakamisen kolmeen lohkoon, ja kokonaistila riittää eri palloilulajien kilpasarjapelien järjestämiseen. Katsomoon tulee 370 istumapaikkaa.

Aiheesta lisää lauantain 15.10. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta