Julkaistu 

Venäläisryhmä ensimmäistä kertaa Inarin kautta Lieksaan

Mujejärven kylän yrittäjä Roman Zhvirko (vas.), Lenderyn kylän yrittäjä Anna Guliak, Repolan kylän yrittäjä Gennadii Burko, Mujejärven piirihallinnon talousosaston päällikkö Elena Pozdniakova, Mujejärven piirin hallintojohtaja sijainen Aleksandr Pashuk tulivat Suomeen Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta maanantaina.  Lieksan Yrittäjien edustaja Taisto Lehikoinen oli rajalla vastassa. Harri Ronkainen Mujejärven kylän yrittäjä Roman Zhvirko (vas.), Lenderyn kylän yrittäjä Anna Guliak, Repolan kylän yrittäjä Gennadii Burko, Mujejärven piirihallinnon talousosaston päällikkö Elena Pozdniakova, Mujejärven piirin hallintojohtaja sijainen Aleksandr Pashuk tulivat Suomeen Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta maanantaina. Lieksan Yrittäjien edustaja Taisto Lehikoinen oli rajalla vastassa.

Inarin tilapäisellä rajanylityspaikalla tehtiin tänään historiaa, kun ryhmä mujejärveläisiä saapui sen kautta Lieksaan. Aiemmin rajanylitys on ollut Inarin kautta mahdollista vain suomalaisryhmille.

Mujejärven piirin yrittäjävierailu Lieksassa jatkuu keskiviikkoon saakka. Nimensä mukaisesti yrittäjävierailulla rajantakaiset yrittäjät tutustuvat paikallisiin yrityksiin ja neuvottelevat mahdollisesta yhteistyöstä niiden kanssa.

- On tärkeää, että yrittäjät löytävät keskinäisen yhteyden. Ne neuvottelevat keskenään ja sopivat asioista, korostaa yrittäjävierailun tarkoitusta Mujejärven piirin hallintojohtajan sijainen Aleksandr Pashuk.

Erikoista vierailussa on se, että mujejärveläiset saapuivat Lieksaan Inarin tilapäisen rajanylityspaikan kautta. Tavallisesti se on auki vain puutavaran tuontia varten suomalaisille, mutta nyt rajapuomi nostettiin ylös myös muussa tarkoituksessa ja mujejärveläisille.

Mujejärveläiset vierailevat Lieksassa Lieksan Yrittäjien kutsumina.

Lisää aiheesta tiistain 22.11. Lieksan Lehdessä.
 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta