Julkaistu    |  Päivitetty 

Lieksa joutuu järjestämään susikuljetuksia koululaisille

Lieksan kaupunki on jo syksystä lähtien joutunut järjestämään koululaisten susikuljetuksia. Rahaa kuljetuksiin menee noin 11 000 euroa kuukaudessa. Asia nousi esille Lieksan kaupunginvaltuuston kokouksessa tänään. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen (kesk.) sanoi, että tilanne on suoraa seurausta epäonnistuneesta petopolitiikasta.

- Tällaiset kustannukset eivät kuulu kaupungin maksettaviksi, hän vetoaa alan ministeriöön. - Minusta nämä ovat verrattavissa suoraan satovahinkokorvauksiin. Kaupungin on saatava susikuljetuksiin tarvittavat määrärahat täysimääräisinä valtiolta.

Lausunto susikuljetusten tarpeellisuudesta on saatu paikalliselta riistanhoitoyhdistykseltä.

- Jos näitä tulee lisää, tottakai järjestetään kyyditys, Oravalahti-Pehkonen lupaa.

Kuljetuksen piirissä on tällä hetkellä kaksi perhettä.

Kaupunginvaltuutettu ja riista-asiantuntija Esa Räty (ps.) suimi hänkin rankin sanoin vallitsevaa petopolitiikkaa. Hänestä se ei ole vain epäonnistunutta, vaan idioottimaista.

- Lapsilla on koulussa tarpeeksi haasteita, ei tarvita enää sitä, että jo kouluun mennessä pitää pelätä. Tahot, jotka harjoittavat yltiösuojelua, ovat tämän maksumiehiä.

Rädyn mukaan sudet käyttäytyvät nyt eriskummallisella tavalla, paikallisella riistanhoitoyhdistyksellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kirjoittaa tarvittavat todistukset kuljetusten tarpeellisuudesta.

Aiheesta lisää torstain 22.12. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta