Julkaistu 

Lieksan kaupunginvaltuutetulle palkataan tulkki?

Mahamed Abdillahi seurasi valtuuston kokousta lehteriltä huhtikuussa. Marja Mölsä Mahamed Abdillahi seurasi valtuuston kokousta lehteriltä huhtikuussa.

Lieksan kaupunginvaltuuston jäsen Mahamed Abdillahi (vas.) on pyytänyt kaupungilta tulkkipalvelujen käyttöä valtuustotyöskentelyyn. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa tulevana maanantaina.

- Kaupunginhallitus on käynyt asiasta evästyskeskustelun. Keskustelussa linjattiin, että koska valtuutettu ei vielä pysty seuraamaan suomenkielistä valtuustokeskustelua, kaupunki kustantaa tulkkipalvelun valtuuston varsinaisten kokousten aikana, sanoo Lieksan kaupungin hallintojohtaja Johanna Tähkiö.

Jos tulkkipalvelu myönnetään, tarkoittaa se käytännössä sitä, että tulkki kääntää puheen valtuutetun oman puhelimen välityksllä hänelle.

- Tulkki ei tule valtuuston kokoustilaan. Hän voi seurata kokousta netin kautta edellyttäen, että valtuusto tekee kokousten videoinnista päätöksen ensimmäisen kokouksensa alussa, Tähkiö selvittää.

Kaupunginvaltuuston ensimmäinen kokous järjestetään tulevana maanantaina 19.6.

Tulkkauspalvelun hinnaksi on arvioitu 1 000-2 000 euroa vuodessa. Jos kaupunginhallitus tekee asiassa myönteisen päätöksen, myönnetään apu määräaikaisena.

Mahamed Abdillahi osallistui valtuutettujen koulutustilaisuuteen maanantaina 12.6. Tilaisuudessa hänellä oli mukana omakustanteinen tulkki.

Rakennusalan opiskelija Mahamed Abdillahi muutti Lieksaan vuonna 2010. Tätä aiemmin hän ehti asua muun muassa Kajaanissa ja Kontiolahdella. Kevään kuntavaaleissa ehdolla ollut Abdillahi sai 73 ääntä. Hän on Vasemmistoliiton ainoa edustaja Lieksan kaupunginvaltuustossa.

(Marja Mölsä)

Kommentoi

Hae sivuilta