Julkaistu 

Sorastusta, emokaloja ja valvontaa

Helikopterisorastuksessa käytetään Jukka Turusen tutkimaa poikasalueen soraa ja hienompaa kutualueen soraa. Harri Ronkainen Helikopterisorastuksessa käytetään Jukka Turusen tutkimaa poikasalueen soraa ja hienompaa kutualueen soraa.

Lieksankosken ja Pankakosken voimalaitokset omistava Kemijoki Oy vakuuttaa olevansa sitoutunut Lieksanjoella vaelluskalakantoja vahvistavaan työhön. Se tekee yhteistyötä kalastuksen valvonnan kehittämiseksi ja tehostamiseksi Pohjois-Karjalan kalatalouskeskuksen kanssa.
 
- Yksi Pohjois-Karjalan kärkihankekohteista on Lieksanjoki, jossa tarvitaan myös valvontaa. Tänä vuonna on tarkoitus, että kaikki Lieksanjoesta pyydettävät järvilohen ja taimenen emokalat siirretään Lieksanjoen kunnostetuille koskisalueille. Myös kaikki Pielisjoesta Kuurnan voimalaitoksen alta saatavat taimenet on tarkoitus siirtää Lieksanjoelle. Lieksanjoella olemme rahoittaneet helikopterisorastuksia uhanalaisten vaelluskalojen elinolosuhteiden parantamiseksi, kertoo Kemijoki Oy:n ympäristöpäällikkö Erkki Huttula.
 
Helikopterisorastukset alkoivat perjantaina. Niitä tehdään Naara-, Saari- ja Käpykoskessa. Myös emokalapyynti on käynnissä.
 
Pohjois-Karjalassa on yhteensä 15 kalastusaluetta, joista kalatalouskeskus isännöi 14:ää. Ruunaan ja Pielisen kalastusalueiden puheenjohtaja Jukka Turunen on tietysti tyytyväinen, että Kemijoki on mukana hankkeissa ja että salakalastukseen kiinnitetään huomiota ja sitä pyritään kitkemään.
 
Turunen on myös on kalatalouskeskuksen puheenjohtaja.
 
(Harri Ronkainen)
 
Lisää Lieksan Lehdessä 30.9.

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta