Julkaistu 

Matkahuolto lopettaa toimintansa Mönninkadulla

Anne Salonen on huolissaan siitä, miten linja-autojen kyydissä kulkevan rahdinkäy, kun Matkahuolto lopettaa Mönninkadulla. Varpu Strengell Anne Salonen on huolissaan siitä, miten linja-autojen kyydissä kulkevan rahdinkäy, kun Matkahuolto lopettaa Mönninkadulla.

Matkahuollon toiminta ja palvelut Mönninkadulla loppuvat Lieksassa tammikuun lopulla. Matkahuolto on irtisanonut sopimuksen Lieksan Matkahuollon T:mi Matkanne Lieksan yrittäjä Anne Salosen kanssa ja etsii parhaillaan uutta yhteistyökumppania palveluja tuottamaan.

- Nykyisen kiinteistön ylläpito ei ole meille missään mielessä kannattavaa, perustelee liiketoimintapäällikkö Ari Hurme.

Kiinteistön omistaa Matkahuolto. Se tulee poistamaan rakennuksen käytöstä, mikä Hurmeen mukaan voi tarkoittaa rakennuksen purkua. Tontin omistaa Lieksan kaupunki. Nykyinen vuokrasopimus on voimassa toukokuulle 2019.

Muutos ei vaikuta linja-autojen henkilöliikenteeseen mutta rahdin kulkuun se voi vaikuttaa. Anne Salonen kertoo etenkin palvelua runsaasti käyttävien yritysten olevan tilanteesta hyvin huolissaan. Kuukausittain Lieksaan tulee linja-autorahtina 800-1000 pakettia. Lähtevien määrä on hieman vähemmän. Salosen mukaan linja-autorahdin etu on sen nopeus.

- Etsin joka paketille nopeimmat yhteydet. Esimerkiksi aamulla ennen kahdeksaa jätetty paketti on Kuopiossa, Helsingissä tai vaikka Oulussa perillä jo samana päivänä.

(Varpu Strengell)

Lisää Lieksan Lehdessä 21.11.

Kommentoi

Hae sivuilta