Julkaistu 

Rengastehtaalla jätti-investoinnit

Sirpa Heikkinen työskentelee Suomen Rengastehdas Oy:ssä renkaiden paistajana ja nastoittajana. Harri Ronkainen Sirpa Heikkinen työskentelee Suomen Rengastehdas Oy:ssä renkaiden paistajana ja nastoittajana.

Suomen Rengastehdas Oy:lle on myönnetty toimenpidelupa nykyisen höyryntuotantolaitoksen saneeraukseen Kerantie 19:ään. Nykyisen kattilan polttolaitteet uusitaan, kevyelle polttoöljylle tulee uusi varastosäiliö ja nestekaasulle rakennetaan kokonaan uusi nestekaasu- eli LNG-polttoaineasema.

- Kustannukset ovat satoja tuhansia euroja, toteaa toimitusjohtaja ja yrittäjä Arto Huhtinen.

Rengastehtaalla valmistetaan polkupyörän ulkorenkaita ja raskaita sisärenkaita. Paistopuristimet toimivat höyryllä ja myös kiinteistön lämmitykseen tarvitaan energiaa.

Rengastehtaalla on yhteistyösopimus One 1 Oy:n kanssa. One 1 Oy vastaa investoinneista ja Rengastehdas sitoutuu ostamaan siltä höyryä seuraavat kymmenen vuotta. Rengastehdas maksaa investoinnin höyryn hinnassa.

- Höyry on meille tulevaisuudessa parikymmentä prosenttia kalliimpaa kuin tänä vuonna, Huhtinen laskeskelee.
Muutos on kuitenkin pakko tehdä, sillä Rengastehtaan käyttämää raskasta polttoöljyä ei saa enää tämän vuoden jälkeen käyttää rikkipäästöjen takia. Jatkossa nestekaasu on pääpolttoaine ja kevyttä polttoljyä käytetään varapolttoaineena ja tasaamaan talvisia kulutushuippuja.

(Harri Ronkainen)

Lue koko juttu torstain 23.11. Lieksan Lehdestä

Kommentoi

Hae sivuilta