Julkaistu 

Lapset määrittivät Suomen seitsemän ihmettä

Eveliina Mäkkeli (vas.), Viivi Smura ja Saara Leivo esittelivät Suomen ihmeitä opettajansa Tiina Hirschbeckin ohjauksessa. Marja Mölsä Eveliina Mäkkeli (vas.), Viivi Smura ja Saara Leivo esittelivät Suomen ihmeitä opettajansa Tiina Hirschbeckin ohjauksessa.

Keskuskoulun alakoululaisten Suomen satavuotisuutta juhlistava viikko alkoi tänään 5B-luokan järjestämällä sinivalkoisen päivän aamunavauksella. Toiveena oli, että niin oppilaat kuin henkilökuntakin pukeutuisivat päivän kunniaksi sinivalkoisiin, sinisiin tai valkoisiin vaatteisiin. Moni oli noudattanut toiveita, ja Keskuskoulun liikuntasali suorastaan läikehti sinivalkoisissa sävyissä.

- Päätimme aamunavauksessa esitellä oppilaiden valitsemat Suomen seitsemän ihmettä, luokanopettaja Tiina Hirschbeck kertoi.

Idea kotimaan tarkasteluun uudesta näkökulmasta lähti Maailman seitsemän ihmettä -teeman pohjalta.

- Lapset kyllä miettivät tarkkaan ja monelta eri kannalta asiaa. Kyllä ne seitsemän ihmettä sieltä sitten lopulta valikoituivat.

Lasten mielestä Suomen seitsemän ihmettä ovat joulupukki, Jean Sibelius, Lieksa, Halti ja Koli, muumit, luonto ja neljä vuodenaikaa.

Keskuskoulun pohjoisen alueen aluerehtori Matti Päiväpuro kertoi, että meneillään olevalla lukukaudella lapset ovat päässeet pohtimaan itsenäisyyttä monelta eri kantilta.

- Lapset tietävät, että itsenäisyys ei suinkaan ole mikään itsestäänselvyys, ja siitä osataan kyllä olla ylpeitä.

Päiväpuron mukaan itsenäisyyden pohdinta on uuden opetussuunnitelman mukaista monialaista teemaopetusta.

Keskuskoulun alakoulun Suomi-viikko huipentuu perjantaina Brahe-salissa järjestettävään itenäisyysjuhlaan.

(Marja Mölsä)

Lue koko juttu tiistain 28.11. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta