Julkaistu    |  Päivitetty 

Päiväkotilasten piirroksia uusien kuntalaisten tervetulokortteihin

Karita Virkkunen (vas.) ja Inka Nevalainen pääsivät esittelemään omia voittajatöitään Jarkko Määttäselle. Marja Mölsä Karita Virkkunen (vas.) ja Inka Nevalainen pääsivät esittelemään omia voittajatöitään Jarkko Määttäselle.

Päiväkoti Oravan lapset tekivät 68 Kotikaupunkini Lieksa -piirrosta. Raati valitsi niistä viisi, joista tehdään uusille kuntalaisille lähetettäviä tervetulokortteja.

- Ihan selvästi täällä on taiteilijanalkuja tulossa, sanoi Lieksan Yrittäjiä raadissa edustanut Mainoselmeen yrittäjä Suvi Komsa.

Raadin jäsenet kaupunginahllituksen puheenjohtaja Lea Oravalahti-Pehkonen (kesk.) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eero Kärkkäinen (sd.) pitivät raadin tehtävää vaikeana. Molemmat heistä olisivat olleet valmiit valitsemaan kaikkien päiväkotiryhmien töistä useita piirroksia korttien aiheiksi.

- Kaikki kuvat olivat hyvin mietittyjä ja luovasti tehtyjä.

Raatiin kuului myös kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen. Hän kehui piirroskilpailun yleistasoa erinomaisen hyväksi.

- Ratkaisut pyrittiin tekemään niin, että kortit toisivat Lieksaa ja Suomea esille mahdollisimman hyvin.

Raati piti tärkeänä sitäkin, että tervetulokortti herättää ajatuksen Lieksasta turvallisena ja kivana paikkana elää ja asua.

Yksi voittajapiirroksista, Kesäpäivä isin kanssa Kolilla, oli 6-vuotiaan Karita Virkkusen käsialaa.

- Ihmisiä piirrän mielelläni ja tykkään väreistä, hän sanoi.

Jarkko Määttänen kiittää lapsia korttikilpailuun osallistumisesta tarjoamalla kaikille lounaan Pokron Helmessä joulukuussa. Määttäsellä oli lapsille muutakin asiaa. Hän toivoi, että lapset piirtäisivät hänen työhuoneensa seinälle A4-kokoisen taulun.

- Voitte valita aiheen vapaasti. Ajatelkaa vaikka sitä, mikä Lieksassa on kivaa, Määttänen ehdotti ja lupasi laittaa teokselle kehyksetkin.

Kaikki 68 piirrosta ovat esillä Lieksan kaupunginkirjaston näyttelytilassa 4.12.2017-12.1.2018. Piirrosten aiheina korostuivat eläimiin, perheisiin, leikkeihin, Koliin, Ruunaaseen ja luontoon liittyvät kuvat. Myös pelastuslaitos, Kaarisilta ja liikenne näkyivät piirrosten teemoina.

(Marja Mölsä)

Lue koko juttu lauantain 2.12. Lieksan Lehdestä
 

Kommentoi

Hae sivuilta