Julkaistu    |  Päivitetty 

Lieksan Keskuskoulu juhli isänmaallisesti itsenäisyyttä

Neljäsluokkalaiset esittivät juhlassa Lukkarin koulu -näytelmän, jossa seikkailivat Aleksis Kiven romaanin seitsemän veljestä. Martti Heikkinen Neljäsluokkalaiset esittivät juhlassa Lukkarin koulu -näytelmän, jossa seikkailivat Aleksis Kiven romaanin seitsemän veljestä.

Keskuskoulun alakoululaiset juhlistivat satavuotiasta Suomea Lieksan kulttuurikeskuksessa pidetyssä itsenäisyysjuhlassa perjantaiaamuna. Isänmaallinen tilaisuus alkoi juhlavasti siniristilippukulkueen saapuessa Brahe-saliin. Yhteislauluna heti kärkeen kuuluvasti kajautettu Karjalalaisten laulu ei jättänyt epäselväksi, että oltiin Pohjois-Karjalan sydänmailla. Oppilaat olivat valmistelleet opettajiensa kanssa hienon, hyväntuulisen ja hauskan juhlakokonaisuuden, joka kunnioitti Suomea ja sen itsenäisyyttä.

Myös juhlapuheen pitänyt Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kiitteli tilaisuuden antia.

- Tasokas tapahtuma, joka on syntynyt yhdessä tehden, Määttänen kehui puheessaan lapsia ja koulun henkilökuntaa.

Yhteistyössä oli syntynyt myös 3B- ja 5A -luokkien mainio videoesitys Yhdessä Suomi 100, jossa isänmaata kuvailtiin muun muassa pieneksi mutta pippuriseksi, vapaaksi ja turvalliseksi maaksi. 5.-6.-luokkalaisten tanssikerhon Ievan polkka esitettiin japanilaisen virtuaalipoptähden Miku Hatsunen version tahtiin. Aleksis Kiven runo Metsämiehen laulu oli puolestaan sovitettu moderniksi rokiksi, jonka 3A-luokan oppilaat tulkitsivat tunteen palolla tarmokkaasti ja ryhdillä.

Pohjoisen alueen aluerehtori Matti Päiväpuro kertoi, että itsenäisyysjuhla huipensi Keskuskoulun Suomi 100 juhlallisuudet.

- Teemavuosi alkoi jo syksyllä 2016 ja se on näkynyt koululla monin eri tavoin. Brahe-salin varasimme juhlapaikaksi hyvissä ajoin. Paikalle kutsuttiin oppilaiden vanhempia ja Keskuskoulun entisiä opettajia. Koulun seuraava teema on jo mietinnässä, Päiväpuro sanoi.

(Martti Heikkinen)

Lisää aiheesta lauantain 2.12. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta