Julkaistu 

Lieksan Vuoden 2017 Naisyrittäjä Sari Taskinen antaa ylijäämäruuat vähävaraisille

Sari Taskinen valmistaa itse kaikki kahvileivät ja vaaleat leivät. Marja Mölsä Sari Taskinen valmistaa itse kaikki kahvileivät ja vaaleat leivät.

Lounaskahvila Hurtan Holvin yrittäjä Sari Taskinen on Lieksan Vuoden 2017 Naisyrittäjä. Palkinto luovutettiin Lieksan Naisyrittäjien vuosijuhlassa lauantaina Ruunaassa.

Kun Sari Taskinen oli pikkutyttö, opetti oma äiti hänelle hyväntekeväisyyden taidon.

- Ompeluseuroissa keräsivät paketteja vähävaraisille ja minä sain olla mukana niitä jakamassa. Siinä samalla tavallaan kasvoin siihen, että lähimmäistään pitää auttaa.

Tuota Lieksassa saamaansa äidin oppia hän jatkaa nyt omassa yrityksessään luovuttamalla päivittäin kaiken ylijäämäruuan vähävaraisille paikallisten alan toimijoiden kautta.

- Minusta se on luonnollinen kierto. Äiti opetti, ettei ruokaa saa laittaa roskikseen. Jos ylijäämistä on jollekin hyötyä tai iloa, miksen antaisi niitä eteenpäin. Ei se ole keneltäkään pois.

Valinnan tehneen Lieksan Naisyrittäjien kriteereissä tämäkin osuus on noteerattu.

- Hänen mottonsa on: jos antaa hyvää ympärilleen, niin saa sitä myös itse. Sari on todellinen ahertaja, meidän enkeli, yhdistys antaa tunnustusta.

Sari Taskinen on tunnustuksesta iloinen, mutta hämmentynyt.

- Olen kiitollinen, ja arvostan kyllä valintaa suuresti, mutta silti tuntuu vähän oudolta. En ole mieltänyt itseäni yrittäjäksi, vaan enemmänkin työläiseksi.

Sari Taskinen pyörittää 72-paikkaista lounaskahvilaa yhdessä miehensä Jaakko Taskisen kanssa.

- Ei tätä työtä voi tehdä yksin, Jaakon panos on iso, Sari Taskinen antaa tunnustusta puolisolleen.

(Marja Mölsä)

Lue koko juttu tiistain 5.12. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta