Julkaistu    |  Päivitetty 

Rantalan koulun itsenäisyysjuhla: Paras maa sinivalkoinen

Rantalan koulun itsenäisyysjuhlassa tehtiin aikamatka halki satavuotiaan itsenäisen Suomen. Ohjelmassa oli muun muassa yhteislauluja. Marja Mölsä Rantalan koulun itsenäisyysjuhlassa tehtiin aikamatka halki satavuotiaan itsenäisen Suomen. Ohjelmassa oli muun muassa yhteislauluja.

Video Elämää 100 vuotta sitten Virsuvaaran tuvassa aloitti Rantalan koulun itsenäisyysjuhlan ohjelmatarjonnan maanantai-iltana Brahe-salissa. Siitä ohjelma jatkui vuosikymmenittäin aina 2010-luvulle. Musiikin ja pienten kuvaelmien kautta salintäyteinen yleisö pääsi ajatuksia herättävälle aikamatkalle, jonka aikana kohdattiin muun muassa Sibeliukset, olympiasankareita, Katri Helena ja Olavi Virta. Aikamatkalla nähtiin myös evakkotaivalta, vanhan ajan voimistelutunti, lavatanssin huumaa, kansantansseja, Suomen talouskasvu, rajojen aukeneminen EU:n myötä ja 2000-luvun hektinen elämänmeno digitalisoitumisineen.

Lasten esityksistä kuvastui rakkaus kaikkein parhaimpaan maahan, sinivalkoiseen koti-Suomeen. Se näkyi niin lauluissa kuin muissakin ohjelmanumeroissa.

- Nappiin meni, on tätä muutama viikko harjoiteltukin, sanoi Lieksan eteläisen alueen aluerehtori Timo Vattulainen juhlan jälkeen.

Esikoululaiset Saara Muikku, Silja Heikkinen ja Elsi Päivelin olivat iloisia, kun saivat olla mukana ohjelmassa. He muun muassa esittivät luokkansa kanssa Lasten liikennelaulu -kappaleen opettajansa Janne Salinin ohjauksessa.

- Just laulut olivat parhaita, eikä jännittänyt yhtään. Kaikki meni hyvin ja parasta oli, kun yleisöä oli niin paljon, kolmikko tuumi.

Opettajakin oli tyytyväinen.
 
- Tätä oli helppo tehdä, kun oli niin reippaita eskarilaisia, Salin sanoi.

Juhlaan kutsuttiin myös paikallisia veteraaneja yleisöksi. Etupenkissä juhlaa seurannut Viljo Keronen otti kutsun vastaan ilomielin.

- Kyllä tämä oli ehdottomasti paras itsenäisyysjuhla tänä vuonna, Keronen sanoi. - Tässä oli kaiken lisäksi kuvattu hyvin entisaikoja. Mieleen tuli monia muistoja.
 
Lapsia Keronen kehui reippaiksi ja täsmällisiksi.
 
- Olivat niin herttaisia. Olen lapsirakas ihminen, rakastan lapsia ihan liiankin paljon, jos se lie edes mahdollista, Keronen hymyili.

(Marja Mölsä)

Lue koko juttu lauantain 9.12. Lieksan Lehdestä.

Kommentoi

Hae sivuilta