Julkaistu    |  Päivitetty 

Kelan Yhteyskeskus vahvistuu?

Palveluneuvoja Mira Vartiainen vastaa puhelimeen Kelan Yhteyskeskuksen Lieksan toimipaikassa. Harri Ronkainen Palveluneuvoja Mira Vartiainen vastaa puhelimeen Kelan Yhteyskeskuksen Lieksan toimipaikassa.

Onnistuneesta alueellistamisesta on hyvä esimerkki Kelan Yhteyskeskus, jota johdetaan Lieksassa ja jonka johtajana toimii Pirjo Myyry.

Kelan Yhteyskeskus toimii viidellä paikkakunnalla. Ne ovat Lieksan lisäksi Joensuu, Kemijärvi, Pietarsaari ja Jyväskylä.

Hallinnon kehittäminen, kokeilut ja alueellistaminen on osa maakuntaliiton hyväksymää POKAT 2021 -maakuntaohjelman vuosien 2018-2019 toimeenpanosuunnitelmaa. Siinä mainitaan Kelan paikasta riippumattomat toiminnot, joilla viitataan Pohjois-Karjalan vakuutuspiirin ja Yhteyskeskuksen Lieksan toimipaikan vahvistamiseen uusilla tehtävillä.

Myös Lieksan kaupunki kannattaa ja tukee valtion keskitettyjen hallintotehtävien sijoittamista Pohjois-Karjalaan. Kaupungin mukaan Kelan Pohjois-Karjalan vakuutuspiiriä ja Yhteyskeskuksen Lieksan toimipaikkaa pitäisi vahvistaa uusilla tehtävillä.
- Erinomaisesti liikkeelle lähtenyt Yhteyskeskus omaa kaikki edut laajentumiseen sekä tilojen että henkilöstön osalta, Lieksan kaupunki kehuu esityksessään Pohjois-Karjalan vaikuttamisen kärjet 2019 -asiakirjaan.

(Harri Ronkainen)

Lue lisää aiheesta tiistain Lieksan Lehdestä

Kommentoi

Hae sivuilta