Julkaistu 

Lieksassa alkaa leipurien ja kondiittorien koulutus

Porokylän Leipomon Timo Väänänen (vas.) ja Matti Pasanen sekä Rauno Peura Riveriasta ovat tyytyväisiä leipuri-kondiittoriopintojen alkamisesta Lieksassa. Panu Kärkkäinen Porokylän Leipomon Timo Väänänen (vas.) ja Matti Pasanen sekä Rauno Peura Riveriasta ovat tyytyväisiä leipuri-kondiittoriopintojen alkamisesta Lieksassa.

Maakunnan ammatillinen koulutus organisoidaan uudelleen vuoden vaihteessa vastaamaan paremmin ammatillisen koulutuksen reformin tuomiin haasteisiin. Uuden oppilaitoksen myötä työelämän tarpeisiin pitäisi pystyä vastaamaan entistä paremmin ja joustavammin. Ensimmäisiä esimerkkejä tulevasta on elintarvikealan perustutkinnon alkaminen ensimmäistä kertaa Pielisen Karjalassa. Tammikuussa Lieksassa alkavassa elintarvikealan perustutkinnon koulutuksessa osaamisalana tulee olemaan leipuri-kondiittori ja koulutukseen osallistuu 11 opiskelijaa.
 
- Hirveästi emme ole pystyneet avaamaan uusia, elinkeinoelämän odottamia tutkintoja, mutta organisaatiouudistuksen myötä siihen on paljon paremmat mahdollisuudet, taustoittaa ammattiopisto Lieksan rehtori Riverian toimialajohtajaksi siirtyvä Jari Jolkkonen uutta koulutusta.
 
Porokylän Leipomon toimitusjohtaja Timo Väänänen ottaa uuden koulutuksen ilolla vastaan.
 
- Tällä koulutuksella turvataan yritysten kasvu tulevaisuudessakin, sillä pelko on herännyt siitä, että jos emme saa koulutusta aikaan tänne, niin tapahtuuko se kasvu jossain muualla, Väänänen sanoo.
 
(Panu Kärkkäinen)
 
Lisää Lieksan Lehdessä 21.12.
 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta