Julkaistu 

Ilotulitekauppa käynnistyi keskiviikkona

Ahti Karjalainen sovitti rakettien ammunnassa käytettäviä suojalaseja Riitta-vaimolleen keskiviikkona. Martti Heikkinen Ahti Karjalainen sovitti rakettien ammunnassa käytettäviä suojalaseja Riitta-vaimolleen keskiviikkona.

Keskiviikkona käynnistynyt ilotulitekauppa täydentää lieksalaisen kivijalkakaupan myyntiä joulun ja uudenvuoden välipäivinä.

- Muutaman päivän kestävällä rakettimyynnin sesongilla on ihan positiivista merkitystä meidänlaiselle pienelle kivijalkakaupalle, kertoo Retkiaitan kauppias Ahti Karjalainen.

Ilotulitteita Karjalainen on kaupannut jo reilun parinkymmenen vuoden ajan.

- Välillä ollaan tehty yhteistyötä paikallisten urheiluseurojen kanssa. Tälle vuodelle olen ostanut kaksi lukittavaa kaappia täyteen erilaisia ilotulitteita. Olemme tänäkin vuonna satsanneet laatuun, mitään pientä sälää emme ottaneet myyntiin, Karjalainen sanoo.

Karjalaisen mukaan Retkiaitassa myytävät ilotulitteet ovat lähtökohtaisesti korkealaatuisia, turvatarkastettuja tuotteita.

- Ne ovat läpikäyneet tarkan kontrollin ja niistä löytyy Tukes-numero tai CE-merkki. Rakettien käyttöohjeet kannattaalukea huolella ja noudattaa muutenkin turvallisuutta.

Viranomaiset muistuttavat uudenvuoden alla, että suojalasien käyttö on pakollista ampujalle ja suositeltavaa myös katsojille.

- Suojalasit kannattaa ehdottomasti hankkia ja suojata niillä silmänsä raketeilta, Karjalainen sanoo.

(Martti Heikkinen)

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä 28.12.

Kommentoi

Hae sivuilta