Julkaistu 

Tykkylumi runtelee metsiä

Tykkylumi on kohdellut kaltoin metsää kuten Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan pohjoisen tiimin metsäasiantuntija Olavi Reittu näyttää. Harri Ronkainen Tykkylumi on kohdellut kaltoin metsää kuten Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan pohjoisen tiimin metsäasiantuntija Olavi Reittu näyttää.

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan alueella on paikoitellen jopa valtavia metsätuhoja. Korkeammille paikoille ja vaaroille mentäessä tykkylumituhot näkyvät metsissä selkeästi.

- Puhutaan varmasti kymmenistä tuhansista kuutioista. Siellä menee ihan tukkirunkojakin poikki, suree toiminnanjohtaja Pekka Nuutinen.
Tilanteen koko karmeus selviää vasta myöhemmin, kun metsänomistajat pääsevät tarkistamaan kaikki tuhoalueet. Metsään ei kannata mennä välttämättä vielä vaan vasta sitten, kun lumet ovat tippuneet puista. Metsässä liikkuminen vaaramaisemissa voi olla suorastaan hengenvaarallista.

- Välttäisin itse tykkylumialueilla kulkemista. Kannattaisi pikkuisen siirtää tuonnemmaksi tutkimusretkiä, Nuutinen neuvoo.
Metsänhoitoyhdistys on saanut metsänomistajien tuhotarkastuspyyntöjä. Lumitilanne työllistää myös PKS Sähkönsiirtoa. Sen tavoitteena on käydä koko jakeluverkko systemaattisesti läpi helmikuun puoliväliin mennessä ja poistaa kartoituksessa havaitut linjoihin päin kallistuneet riskipuut.

(Harri Ronkainen)

Lue lisää aiheesta tiistain Lieksan Lehdestä

Kommentoi

Hae sivuilta