Julkaistu    |  Päivitetty 

65 vuotta naimisissa - rakkaus kestänyt rysäykset

Einari ja Eila Vottonen vihittiin avioliittoon 11.1.1953. Martti Heikkinen Einari ja Eila Vottonen vihittiin avioliittoon 11.1.1953.

Heidän nimensä sointuvat hyvin yhteen, Eila ja Einari Vottonen. Kruununtimanttihäitä torstaina viettänyt aviopari on ollut naimisissa peräti 65 vuotta.

- Kun katsoo jälestä päin, niin onhan siinä kerennyt monenlaista sattumaa ja tapahtumaa olemaan vuosien aikana. On ollut huonoja päiviä ja viikkoja jolloin sukset ovat menneet ristiin, mutta ei siihen ensimmäiseen rysäykseen pidä jäädä kiinni. On vaan mentävä yhdessä eteenpäin, 89-vuotias Einari sanoo ja naurahtaa päälle, ettei hänellä ortodoksina ole tulleet eroajatukset mieleenkään.

- Kun kerran eroaa, niin toista kertaa ei ole asiaa vihille. Eikä sitä olisi voinut susiparinakaan elää.

85-vuotias Eila katsoo puolisoaan ja miettii, mikä on ollut heidän pitkän avioliittonsa yhdessä pitävä voima. Vaikka hän ei sitä ääneen lausukaan, niin se on rakkaus.

- Einari on pitänyt minua kainalossa ja mukanaan matkassa. Ei ole kaveri lähtenyt viereltä minnekään. Hän on ollut luotettava ja turvallinen mies minulle, Eila tuumaa.

(Martti Heikkinen)

Lue koko juttu Lieksan Lehdestä ensi viikolla.

 

Kommentoi

Hae sivuilta