Julkaistu 

Vaskiviikolta ja raveista reilut puoli miljoonaa paikallistalouteen

Vaskiviikko näkyy ja kuuluu katukuvassa. Vaskiviikon orkesteri esiintyi viime vuonna muun muassa pihasoitoissa eri puolilla kaupunkia. Orkesteria johti Marja Ikonen. Marja Mölsä Vaskiviikko näkyy ja kuuluu katukuvassa. Vaskiviikon orkesteri esiintyi viime vuonna muun muassa pihasoitoissa eri puolilla kaupunkia. Orkesteria johti Marja Ikonen.

Lieksan Vaskiviikon ja kesäravien positiivinen imagovaikutus Lieksalle on ollut tiedossa jo aiemminkin, mutta tapahtumien vaikutus ei jää pelkästään mukavien mielikuvien asteelle. Karelia-ammattikorkeakoulun matkailun koulutus teki viime kesänä Lieksan Vaskiviikon ja Lieksan ravien paikallistaloudellisten vaikutusten selvityksen, jonka mukaan kaksi tapahtumaa saavat aikaan Lieksan paikallistalouteen 540 000 euron tulovaikutuksen.

– Me tiedämme Vaskiviikon positiivisen imagovaikutuksen ja brändin, jonka vuoksi olemme olleet aktiivisesti mukana tukemassa sitä. Viime aikoina olemme myös huomanneet, että Lieksan raveilla on positiivinen tiedostaminen Pohjois-Karjalassa ja erityisesti sen ulkopuolella. Imagovaikutus on tiedetty, mutta talousvaikutuksia emme ole aiemmin tienneet, maisteli kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen tutkimustulosta.

(Panu Kärkkäinen)

Aiheesta lisää tiistain 16.1. Lieksan Lehdessä.

Kommentoi

Hae sivuilta