Julkaistu 

Lieksan liikuntahallin rakennustyö etenee aikataulussaan

Rakenteilla olevan Lieksan liikuntahallin ulkoseinäelementtejä asennettiin paikoilleen keskiviikkoaamuna. Martti Heikkinen Rakenteilla olevan Lieksan liikuntahallin ulkoseinäelementtejä asennettiin paikoilleen keskiviikkoaamuna.

Pintamaan poistolla ja täytöllä syyskuun puolivälissä alkanut Lieksan liikuntahallin rakentaminen jatkuu hyvällä vauhdilla.

- Olemme pysyneet alusta lähtien aikataulussa ja tavoitteena on, että Lieksan kaupunki ottaa hallin käyttöönsä alkuperäisen suunnitelman mukaan syyskuussa 2018, kertoo liikuntahallin rakennustyönmaan vastaava mestari Anssi Reis hallin rakentavasta Rakennusliike Mustonen Oy:sta.

Pakkasiltaan varsin leuto talvi on suosinut työskentelyä rakennustyömaalla.

- Säähäiriöpäiviä ei ole ollut onneksi yhtään, eikä työskentelyyn ole tullut taukoa. Toki talviaika tuo aina oman haasteensa rakentamiseen. Tänä talvena yhden miehen aika on mennyt melkein lumitöitä tehdessä. Lisäksi talvikelit lisäävät lämmityskuluja, joten öljyä palaa. Nyt ei kaivata kovia pakkasia, Reis toivoo.

Rakennusliike Mustosella on vankka kokemus muun muassa liikuntahallien rakentamisesta. Se on aikaisemmin rakentanut vastaavanlaisia halleja Nurmekseen, Valtimolle ja Sonkajärvelle.

- Lieksan ja Nurmeksen hallit ovat kooltaan suunnilleen yhtä isoja. Lieksan halli eroaa Nurmeksen hallista siten, että hallin yhteyteen rakennetaan tilat Terveystalon työterveyshuoltopalveluille, Reis kertoo.

Noin 4,5 miljoonaa euroa maksavan liikuntahallin rakennuttaa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO), jolta Lieksan kaupunki vuokraa tilat 20 vuodeksi. Sen jälkeen halli siirtyy kaupungin omistukseen 200 000 euron kauppahinnalla.

(Martti Heikkinen)

Lue koko juttu torstain 18.1. Lieksan Lehdestä.

 

Kommentoi

Hae sivuilta